Demokrasi Nöbetinde 10.gün

Demokrasi Nöbetinde 10.gün

Demokrasi Nöbetinde 10.gün

Kdz. Ereğli halkı, 15 Temmuzda FET֒cü Terör Örgütüne mensup kişilerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı başladığı demokrasi nöbetini 10.gecede de sürdürdü.Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, darbe girişiminin hemen ardından İlçedeki 5 siyasi parti İlçe Başkanıyla belediyede bir araya gelerek başlattığı demokrasi nöbetinin 10.gecesinde, Kdz.Ereğli halkıyla beraber sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetini sürdürdü.

2. BİR EMRE KADAR NÖBETİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Anıt önünde gerçekleştirilen demokrasi nöbetine toplumun her kesiminden destek gelmeye devam ediyor. Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, daire müdürleriyle birlikte alandaki demokrasi nöbetçilerine desteklerini sürdürürken, siyasi parti taraftarları da nöbete destek veriyor.Darbe girişiminin 10.gecesinde alanlardaki vatandaşlara seslenen Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turabi Çelik, Saadet Partisi İlçe Başkanı Musa Kumaş ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, demokrasi nöbetlerini 2. bir emre kadar sürdüreceklerini açıkladılar.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da yaptığı konuşmada; “Zonguldak’ın her tarafını geziyorum. Ancak, bu darbe girişiminin ardından Ereğli’deki nöbetler bir başka. Kdz.Ereğli farkını ortaya koyuyor” dedi.Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise alanlarda toplanan vatandaşlara demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür etti.Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, ilk günden itibaren vatandaşlarla birlikte sabahın ilk ışıklarına kadar nöbeti sürdürdü.Din görevlileri tarafından alanda okunan Kur’an-ı Kerim ve hatimlerin ardından Müftü Recai Albayrak tarafından dua gerçekleştiriliyor. 300 kişilik grup halinde alana giren Armutlucumalılar da demokrasi nöbetine destek verdi. Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından alandaki vatandaşlara gece boyunca çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER