Demokrasi nöbetinin 20. gecesinde Hacı kafilesi uğurlandı

Demokrasi nöbetinin 20. gecesinde Hacı kafilesi uğurlandı

Demokrasi nöbetinin 20. gecesinde Hacı kafilesi uğurlandı

Kdz. Ereğli’deki Demokrasi nöbetinin 20. gecesinde, 23kişiden oluşan ilk hacı kafilesi , kutsal topraklara uğurlandı. 15 Temmuzgecesinden bu yana 10 metre yükseklikteki aydınlatma direğine çıkarak Türkbayrağını dalgalandıran ve Ereğli’deki Demokrasi nöbetlerinin simgelerinde birihaline gelen 28 yaşındaki Abdullah Salih’de, gecenin en çok alkışlanan ismi oldu.

Kdz. Ereğli’deki demokrasi nöbetinin 20 gecesi geride kaldı.İlçe Müftülüğü organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek ve 23 kişiden oluşanilk hacı kafilesi nöbet alanından dualarla uğurlandı. İlçe Kaymakamı NazımMadenoğlu ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da haccıkafilesine, hayırlı yolculuklar diledi.

Dün geceki Demokrasi nöbetinde, 15 Temmuz’dan bu yana, nöbetalanının karşısında bulunan 10 metre yüksekliğindeki aydınlatma direğinde TürkBayrağını dalgalandıran 28 yaşındaki Abdullah Salih’de büyük alkış aldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın çağrısı ile direkteninerek alandaki platforma gelen Salih, halkın büyük alkışını aldı. BaşkanUysal, “Kahraman milletin, böyle kahraman evlatları olduğu müddetçe, bizlerinbirliğini ve dirliğini kimse bozamayacaktır. Ereğlideki demokrasinöbetlerimizin simgesi haline gelen Abdullah Salihi ayakta alkışlıyorum.”İfadelerini kullanırken, Abdullah Salih’te , “ Türk Bayrağı bana güç veriyor,vatanım için canımı vermeye hazırım. Verilen bu mücadelede tankların vemermilerin önüne siper olanlar gibi bende mücadele etmek, şehitlik makamınaermeyi çok isterdim. Vatanım, milletim bayrağım için her zaman mücadele etmeyehazırım.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER