Deniz Feneri Kdz. Ereğli´de 6 köyü iftarda buluşturdu

Ereğli´de Deniz Feneri İstanbul Şubesi tarafından 6 köyde yaşayan vatandaşların katılımı ile iftar programı gerçekleştirildi.

Deniz Feneri Kdz. Ereğli´de 6 köyü iftarda buluşturdu
Ereğli´de Deniz Feneri İstanbul Şubesi tarafından 6 köyde yaşayan vatandaşların katılımı ile iftar programı gerçekleştirildi. 
Deniz Feneri Derneği tarafından Külah Köyü’nde iftar programı düzenlendi. İftara Şamlar, Esentepe, Külah, Asarlı, Güzelyurt ile Velidağı köyü sakinlerinin yanı sıra AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak Eski İl Başkanı Celil Uzun, AK Parti Zonguldak İl Daimi encümen Üyesi Rıfkı Gültekin İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen ile köy muhtarları katıldı. Yapılan dua ile yer sofrasında orucunu açan köylüler kaynaşma örneği gösterdi. İftarın ardından daha önceden tespit edilen yardıma muhtaç ailelere Deniz Feneri Derneği tarafından gıda kolileri dağıtıldı. Deniz Feneri Derneği İstanbul Şube Koordinatörü Yusuf Baykal, Ramazan ayı boyunca 10 bin kişilik iftar programı düzenleyip 100 bin kişiye de yardım ulaştırmayı planladıklarını söyledi. Zonguldak genelinde yardım talebinde bulunan 3 bin 198 aileden 2 bin 428’ine yardım ulaştırdıklarını belirten Baykal, Ereğli ilçesinde ise 162 kişiye yardımda bulunduklarını ifade etti. 
Baykal konuşmasında şu bilgilere yer verdi; İstanbul Deniz feneri derneği İstanbul şubesi olarak bugün Külah köyümüzde köy iftarı yapmak üzere burada bulunuyoruz. Derneğimiz bu sene 20. Ramazan´ını idrak etmektedir. 1996 yılında ´Şehir ve Ramazan´ diyerek yola çıkan program daha sonra dernek olmuş yaklaşık 20 yıldır özellikle Ramazan aylarında insanlarımızla iç içe olmayı kaynaşmayı ve bu dostluk kardeşlik iklimini birlikte yaşamayı arzu ediyoruz. Türkiye´nin 81 ilinde iftar sofraları açmaya devam ediyor. Yurtdışında Kosova, Gazze, Tayland´ta değişik Afrika ülkelerinde iftar sofralarında oradaki yetim yavrularımız için aynı zamanda yardım faaliyetleri de yapıyor ve yardım götürüyoruz. Amacımız sadece bir iftar yapmak değil. Bulunduğumuz bu mahalleye 6 tane köyümüzü çağırdık. İstedik ki o 6 köyde zor durumda olan aileler var ise eğer onlarında tespitlerini yapalım. Ramazan bayramında onları rahatlatacak bir şekilde yardım yapalım ve gönül huzuru içerisinde bu ramazan ayını idrak edelim diyerek geldik buradayız. İnşallah hayırlara vesile olacaktır. Çok güzel bir iftar oldu. Yaklaşık 10 bin kişilik iftar sofrası planladık. en az 100 bin kişiye de yardım faaliyetini götürmeyi hedefliyoruz. Bunun içerisinde yetim harçlıkları, bayramlıklar, Gıda, giyim ve benzeri destekler olmak üzere. 81 ilimizde yüzlerce binlerce bağışçımız var. Zonguldak ilimizde 3 bin 198 aile yardım istemiştir. 2 bin 428 aileye bizzat yardım yapılmıştır. Ereğli ilçemizde de 389 aileye bizzat yardım edilmiştir. Zonguldak ilinde bizlere yardım eden bağışçı sayımız 4 bin 374 adet bağışçımız vardır. Bunun bin 162 tanesi Ereğli´dendir. Bu köyümüzde yaptığımız iftar programının ikramını Zonguldaklı iş adamı bağışçılarımız tarafından verilmiştir. Onlara da ayrıca buradan teşekkür ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Bu vesile ile hayırlı bayramlar diliyorum dedi. 
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 06:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER