DENİZE DUVAR ÖRÜLÜYOR

DENİZE DUVAR ÖRÜLÜYOR
gundemeregli.com-Alaplı’da yapımı devam eden Derin Deşarj çalışmaları kapsamında denize döşenen boruların üzerine gabion duvar çalışması yapılacağı bildirildi.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa’da yeni denenmeye başlanan denizin dibine duvar çalışması ilk defa Alaplı’da uygulanmaya başlanacağını söyledi. Denizin dibine 1900 metre gabion duvar örüleceğini ifade eden Çimenoğlu, şöyle dedi:
Alaplı’da derin deşarj çalışmaları kapsamında Karadeniz’in dibine döşenmeye başlanan 1900 metre borunun 900 metresi döşendi. Döşenen bu boruların oynamaması dalgadan etkilenmemesi için denizin dibine taş duvar örülecek. Alaplı’da dünyada uygulanan en yeni yöntem uygulanıyor. Avrupa yeni denenmeye başlanan bu sistem şimdi Alaplı’da derin deşarj sisteminde denenecek. Çeşitli ağırlıklardaki taşlar tel kafeslerin içlerine dolduruluyor. Daha sonra bu taş kafesler denizin dibindeki boruların olduğu yere döşenmeye başlanıyor. Böylece denizin dibindeki borular dalgalarda oynamamış oluyor. Bu gabionların ağırlıkları 6 tondan başlayarak 12 tona kadar çıkıyor. Gabiondan 600 adet yapılacak. Şu andan hazırlıklar devam ediyor.”




Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2013, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER