Dereye çöp atanlara kameralı çözüm

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ıslah çalışmaları devam eden Mollabey deresine çöp atılmasını önleme amacıyla Köy Muhtarı tarafından kameralı çözüm bulundu.

Dereye çöp atanlara kameralı çözüm

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde ıslah çalışmaları devam eden Mollabey deresine çöp atılmasını önleme amacıyla Köy Muhtarı tarafından kameralı çözüm bulundu. Çöp atanlar kamera ile tespit edilip cezai işlem uygulanacak.

Alaplı ilçesine bağlı Mollabey Köyündeki derede yapılan ıslah çalışmaları devam ederken, dereye çöp atılması köy muhtarını harekete geçirdi.

Gelişi güzel atılan çöpler yüzünden kirli görüntüye sahne olan Mollabey deresini bir iş makinesi ile temizleten Köy Muhtarı Erol Öztürk, dereyi üç noktadan görecek şekilde kamera sistemi kuracaklarını söyledi.

Çöp atanları tespit ederek yasal yollara başvuracaklarını belirten Öztürk, “ Deremizin bir kısmının ıslah çalışmaları tamamlandı. Ama dereye hala çöpler atılıyor. Bizde zaman zaman bu çöpleri iş makineleri ile temizliyoruz. 24 saat adam tutup dereyi gözetlememiz mümkün değil, bizde dereyi üç noktadan görecek şekilde kamera ile takip edeceğiz. Çöp atan vatandaşlara cezai işlem uygulanmasını sağlayacağız” dedi.

Derenin ve Mollabeyin güzelleşmesi için elinden gelen çalışmayı yaptıklarını belirten Öztürk, “Tüm iyi niyetli çalışmalara rağmen duyarsız vatandaşların gece geç vakitlerde dereye çöp attıklarını görüyoruz. Çevre kirliliğine duyarsız olan bu kişilerle artık yasal yollarla mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER