Dernek faaliyetlerine hızlı başladı

Dernek faaliyetlerine hızlı başladı

Dernek faaliyetlerine hızlı başladı


Zonguldakın Alaplı ilçesinde kurulan Kültür veSanat Derneği, faaliyetlerine hızlı başladı. Dernek bünyesinde açılan tiyatro,folklör, nakış kursunun ardından Emekli Öğretmen ve Ressam Aydın Yılmaztarafından resim kursu, Aydın Eriş tarafından bağlama ve keman kurslarınınaçılması içinde çalışma başlatıldı.
Alaplı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı NerminKarakaya, Yönetim Kurulu üyeleri Muammer Uysal, Aynur Oğuz, Serdar Kameray,Emine Uysal, Mehmet Yaman ve Mesut Yılmaz ilebirlikte ilçede faaliyetlerine hızlı başladı. 
Ilçenin kültürel ve sanatsal eserlerini ön planaçıkarmak ilçeye bir sanat sokağı ve müze kazandırmak için yola çıkan dernekyönetimi başarılı çalışmaları ile göz doldurmaya ve adından söz ettirmeyebaşladı.
Alaplı Kültür ve Sanat Derneiği Başkanı Nermin Karakaya,Amacımız güzel Alaplı’mıza bir sanat sokağı ve müze projemizle halkımızındesteğini alarak hayata geçirmek. Yerli ve yabancı turistleri Alaplı’mızaçekerek halkımızın satışlarına da katkıda bulunmak. Güzel Alaplı’mızın eskiyöresel ürünleri sergilemek sanatkarları Türkiye’nin her yerinde Alaplıbindallısını sepet çit gibi el sanatlarını sergilemektir. Bu anlamda dernekbünyesinde tiyatro, folklör, nakış kursunun ardından Emekli Öğretmen ve RessamAydın Yılmaz tarafından resim kursu, bağlama ve keman kurslarının açılmasıiçinde çalışma başlattık dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER