Devlet erkanı Ereğli’de, demokrasi nöbetinde..

Devlet erkanı Ereğli’de, demokrasi nöbetinde..

Devlet erkanı Ereğli’de, demokrasi nöbetinde..

Kdz.Ereğli’de başlatılan demokrasi nöbetine Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve ilçedeki devlet erkanı katılarak destek verdi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, demokrasi nöbetlerinin tutulduğu alanı meclisten karar çıkartıp ‘15 Temmuz Demokrasi Bulvarı’ ilan edeceklerini açıkladı.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın 5 siyasi partinin ilçe başkanıyla bir araya gelerek 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından başlattığı demokrasi nöbetine Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve ilçedeki devlet erkanı da katılarak destek verdi.

Kdz.Ereğli halkının demokrasi nöbeti 11. gününde de yoğun katılımla sürdü. Atatürk Anıtı önünde sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden demokrasi nöbetine, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve beraberinde 20’yi aşkın daire müdürü, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük ve gecenin ilerleyen saatlerinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu katılarak destek verdi.

‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ BULVARI’ OLACAK.

Alanda toplanarak her gece demokrasi nöbetlerine katılan binlerce vatandaşa seslenen Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhurun başı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2. bir emrine kadar alanlardaki demokrasi nöbetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Başkan Uysal, nöbetlerin tutulduğu alanı meclisten çıkartacakları bir karar ile, ’15 Temmuz Demokrasi Bulvarı’ ilan edeceklerini açıkladı. Uysal’ın bu açıklaması, binlerce demokrasi nöbetçisi tarafından alkışlanarak destek gördü.

ÇOCUKLAR RENK KATTI..

Alanda tutulan nöbetlere aileleriyle birlikte katılan Türkiye’nin geleceği çocuklar, okudukları şiirlerle nöbetlere ayrı bir renk kattı. Belediyenin dağıttığı Türk Bayraklarıyla birlikte görsel şölene dönen demokrasi nöbetinin 11.gecesinde, demokrasi şehitleri için her gece olduğu gibi Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER