Devletten genç çiftçilere büyükbaş hayvan desteği

Devletten genç çiftçilere büyükbaş hayvan desteği

Devletten genç çiftçilere büyükbaş hayvan desteği

Kdz. Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmdat Aydın, Delihakkı mevkisindeki Ereğli Belediyesi Hayvan Pazarında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, büyükbaş hayvan desteklemesi kapsamında genç çiftçilere 138 büyükbaş hayvan dağıtıldığını söyledi.

KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ
Projeyle, 18-40 yaş arası köyden kente göç eden nüfusu köyde tarım ve hayvancılık alanlarında istihdam olanağı amaçlandığını ifade eden Aydın, Bakanlığımızın bu yıl uygulamaya koyduğu projeyle, toplamda 49 ailemiz faydalanacaktır. 23 Genç çiftçimize 138 büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra 14 genç çiftçi arıcılık, 11 genç çiftçi küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, 1 genç çiftçi ise seracılık projesinden yararlanacak. Çiftçi başına ödenen proje desteği katkısı 30 bin, projenin toplam tutarı ise 1 milyon 470 bin liradır dedi.

MADENOĞLU VE ÇAKIRDAN BAŞARI TEMENNİSİ
Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da genç çiftçilere başarı temennisinde bulundu. Projeden faydalanan Emine Öztürk ise kendilerine böyle bir imkanı sağladığı için devlete teşekkür etti. Aldıkları hayvana iyi bakacaklarını anlatan Öztürk, Proje kapsamında 3 yıl aldığımız hayvanlara bakacağız. Allah devletimize zeval vermesin. Proje çok güzel dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER