Diyarbakır’da hain saldırı: 6 şehit

Diyarbakır’da askerleri taşıyan araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 1’i astsubay, 6 asker şehit oldu. Yaralıların da bulunduğu bölgeye çok sayıda ambulans istendi.

Diyarbakır’da hain saldırı: 6 şehit
Diyarbakır’da askerleri taşıyan araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 1’i astsubay, 6 asker şehit oldu. Yaralıların da bulunduğu bölgeye çok sayıda ambulans istendi.

Edinilen bilgilere göre olay, sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur ilçesi kırsalında bulunan Diyarbakır-Lice yolu üzerindeki Ali Bardak köyünde meydana geldi. Teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bomba, askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Bombanın büyük bir gürültüyle patlaması bölgede infiale neden oldu. Bölgeye Diyarbakır merkez ve ilçelerden çok sayıda ambulans istenirken, zırhlı araçlarla çok sayıda askeri birlikler de sevk edildi. Bir taraftan geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, ambulanslar hastanelerde ardı ardına cenaze ve yaralı taşıdı. Durumu ağır olan yaralılar, ambulans helikopterle Diyarbakır’a getirildi. Olayda, ilk belirlemelere göre, 1’i astsubay, 6 asker şehit oldu.

Bölgeye AFAD ekipleri de sevk edildi. Patlamanın şiddetiyle büyük bir enkazın oluştuğu bölgede halen yaralıların bulunduğu bilgisi var.

GENELKURMAY´DAN AÇIKLAMA

Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoyun geçişi sırasında teröristlerce yola yerleştirilmiş el yapımı bombanın patlatılması sonucu 6 asker şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09.30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz denildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER