DOĞUM ÖNCESİ ANNE ADAYLARINA EĞİTİM

DOĞUM ÖNCESİ ANNE ADAYLARINA EĞİTİM
gundemeregli.com-Kdz Ereğli de anne adaylarına yönelik eğitim verecek olan Gebe Okulu törenle hizmete açıldı. Kdz Ereğli Devlet Hastanesi bünyesinde açılan okulda, anne adaylarının doğum ve anneliğe hazırlanacağı bildirildi.
Zonguldak çevresinde ilk defa Kdz Ereğli Devlet Hastanesi´nde açılan Gebe Okulu, ilk öğrencilerine ders vermeye başladı. 5 hafta sürecek olan kursta, anne adaylarına değişen psikolojik durum, oluşabilecek hastalıklar ve doğum teknikleri başta olmak üzere daha birçok konu hakkında bilgiler verileceği söylendi.
Açılış öncesi Gebe Okuluna ilişkin bilgiler veren Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muharrem Erdem, tüm anne adaylarını Gebe Okulu´na beklediklerini söyledi. Erdem; “Zonguldak çevresinde ilk defa Kdz Ereğli Devlet Hastanesi´nde anne adaylarına eğitim amaçlı Gebe Okulu´nu açmış bulunmaktayız. Gebe Okulu, gebelik döneminde olan kadınlara, gebelik ve doğumun normal süreci, bu süreçte karşılaşılabilecek sorunların ve gebelik döneminin rahat geçmesini sağlayan bilgiler bütünüdür. Eğitimlerimizde, gebelikte değişen psikolojik durum, oluşabilecek hastalıklar, doğum yöntemleri, normal doğum, doğum çantasının hazırlığı gibi bilgiler vererek anneyi doğuma hazırlayacağız. Gebelik, kadınların hayatındaki dönüm noktalarından biridir. Hayatın bu önemli anında, tüm gebelerimizin yanında olarak kaygılardan uzak, mutlu bir gebelik ve sağlıklı bir doğum süreci geçirmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. 5 hafta sürecek olan eğitim programında yoğun ilgiden dolayı bir gün olarak planladığımız eğitimimiz salı ve perşembe olmak üzere haftada iki güne çıkarılmıştır. Kdz Ereğli’de ki tüm anne adaylarımızı Gebe Okulu´muza bekliyor, hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
Başhekim Muharrem Erdem’in yaptığı konuşmanın ardından Gebe Okulu´nun açılış kurdelesi kesildi. Gazetecilere açıklama yapan Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, uzman hekimlerin yardımları ile anne adaylarının daha sağlık bir şekilde doğuma hazırlanacağını söyledi. Eren; “Bu anlamda özellikle vatandaşlarımızın, kadın hastalarımızın, gebelerimizin doğuma daha sağlıklı hazırlanabilmesi normal poliklinik hizmetleri sırasında akıllarına gelen soramadıkları paylaşmak istedikleri bizzat uzman hekimden almak istedikleri hizmeti uzman hekim ve arkadaşlarımız ellerinden geldiğince buradaki soruları da cevaplayarak daha sağlıklı bir şekilde, daha güvenilir bir şekilde doğuma hazırlayacaklar. Bu anlamda ben başhekim beye teşekkür ediyorum. Yani il içerisinde bu hizmete öncülük etmesi bizim için önemli. Herkese de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
İLK DERS VERİLDİ
Gebe Okulu’na gelen 15 kadar anne adayına ilk eğitimlerini Kadın Doğum Uzmanı Dr. Serdar Aydın verdi. Aydın, ilk derste okulda verilecek eğitimlere ilişkin kısa bilgiler verdi. Açılış törenine Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muharrem Erdem, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Arslan, İdari Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Emre Yalçınkaya, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Vildan Türkeli ile hastane yöneticileri ve Gebe Okulu öğrencileri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER