DOLANDIRICIYA İNANDI,POLİSE İNANMADI

Ereğli ilçesinde kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmaya çalışılan yaşlı kadını banka görevlisi kurtardı. 20 bin TL yatırmak üzere olan kadın, gerçek polislere güçlükle inandı.

DOLANDIRICIYA İNANDI,POLİSE İNANMADI
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmaya çalışılan yaşlı kadını banka görevlisi kurtardı. 20 bin TL yatırmak üzere olan kadın, gerçek polislere güçlükle inandı.
Olay, saat 15.00 sıralarında İbrahim Efe Caddesindeki PTT şubesinde meydana geldi. Kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi 85 yaşındaki Emine Şayan Akdemir’i arayarak teröristlerin banka hesaplarını ele geçirdiğini ve operasyon yapılacağını, bunun için verecekleri hesap numarasına PTT şubesinden para yatırmasını istedi. Banka hesabından 20 bin TL çeken Akdemir, PTT şubesine gelip parayı yatırmak isteyince gişe görevlileri durumdan şüphelenerek polise haber verdi. PTT görevlilerinin dolandırıldığını söylemesine rağmen inanmayan yaşlı kadın parayı yatırmak için ısrarcı oldu. Olay yerine gelen resmi ve sivil polis ekipleri kadınla konuşarak kendisini dolandırıldığına ikna etti. Yaşlı kadının sivil polis ekiplerine bir süre inanmaması herkesi şaşkına çevirdi. Dolandırıcılarla bir süre polisin yanında telefonla görüşen yaşlı kadın daha sonra ifadesinin alınması için Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Polis, yaşlı kadını dolandırmaya çalışan zanlıları bulmak için çalışma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER