Dolandırılmaktan gerçek polisler kurtardı

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan kişilerin hesaabına para yatırmak üzereyken gerçek polisler tarafından bulunan yaşlı adam dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Dolandırılmaktan gerçek polisler kurtardı
Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan kişilerin hesaabına para yatırmak üzereyken gerçek polisler tarafından bulunan yaşlı adam dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.Olay, Müftü Mahallesi Erdemir Caddesi´nde bir banka şubesinde yaşandı. İddiaya göre, 65 yaşındaki İsmail A. bir telefon üzerine evden panikle çıkarak bankaya para çekmeye gitti. Yakınları telefon konuşmasının bir kısmına şahit olunca İsmail A.’nın dolandırılabileceğini düşünüp durumu polise bildirdi. Gelen ihbar üzerine harekete geçen çok sayıda polis ekibi banka şubelerinde İsmail A.’yı aramaya başladı. Bir banka şubesinden yaklaşık 9 bin TL çektiği öğrenilen İsmail A. polisler tarafından telefonla konuştuğu sırada özel bir hastanenin önünde bulunan bankamatik yanında bulundu.
Polis ekipleri İsmail A.’ya telefonu kapatmasını ve dolandırıldığını anlatmasına rağmen yaşlı adam bir süre gerçek polislere inanmak istemedi. Karşısında resmi polis ve resmi polis otosunu görünce dolandırıldığını anlayan İsmail A. ifadesinin alınması için karakola götürüldü. İsmail A. kendisini polis olarak tanıtıp “Telefonunuzdan terör örgütü ile görüşme yapıldığı tespit edildi. Bu kişileri yakalamamız için para yatırmanız gerekiyor diyen kişilerin yönlendirdiği hesaba 9 bin TL para yatırmak üzereyken gerçek polisler tarafından bulunup, dolandırılmaktan son anda kurtarıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER