Eğitim dede için gözyaşı sel oldu

Hacı İbrahim İzmirlioğlu vefat etti.

Eğitim dede için gözyaşı sel oldu

Kdz. Ereğli ve Bölgemizde Eğitim camiasına yaptığı yatırımlarla bilinen Hayırsever İş adamı Hacı Hüseyin İbrahim İzmirli son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün uzun süredir tedavi gördüğü Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yaşamını yitiren Hacı İbrahim İzmirli için Dün (Pazartesi) günü cenaze namazı öncesi Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Eğitim Dede Merhum Hacı Hüseyin İbrahim İzmirli’ nin bölgeye Eğitim konusunda kazandırdığı ve yaptıkları çalışmalardan bahsederek, Bölge Halkının başı sağ olsun “dedi. İzmirli’nin Cenazesi daha sonra Alimolla Camiisine getirilerek İkindi namazının ardından Kılınan cenaze namazı ile Aile mezarlığında gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye, Kdz. Ereğli protokolünün yanı sıra, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gündem Gazetesi olarak Merhum Hacı Hüseyin İbrahim İzmirli’ye Allahtan rahmet dost ve akrabalarına başsağlığı dileriz

HACI HÜSEYİN İZMİRLİ KİMDİR ?

1929 yılında Karadeniz Ereğli’de dünyaya gelen hayırsever işadamı Hüseyin İbrahim İzmirli, Dede tarafından Rüstemoğlu olarak bilinen, Cafer oğlu Sülalesi’nden kentin tanınmış eşraflarından biridir. İlk ve ortaöğrenimini memleketi Kdz. Ereğli’de tamamlayan İzmirli, O dönemlerde ilçede lise bulunmadığından ve ailesinin kendisini başka bir kentte okutma imkânı olmadığından tahsil hayatını sonlandıran ve ticarete atıldı. Hüseyin İbrahim İzmirli, gençlik yıllarından ilçede ve çevresindeki cami ve Kur’an Kursları’nın yapımı gibi hayır işlerti ile uğraştı. Aileden gelen mesleği Ayakkabıcılık olan İzmirli, şehir içinde sebzecilik, meyvecilik hayvancılık işleriyle ilgilenmiştir.

Bugün bile piyasalarda görülen ve ailesinin imalatı olan YEMENİ adındaki çarığın imalatı ile de ilgilenmeye devam etmiştir. Vatani görevine 1950’de başlayan İzmirli, Zonguldak’ın tanınmış isimlerinden biri olan Mehmet Çelikel’in torunu Süheyla Hanım ile evlenmiş ve bu evlilikten 1959 yılında Bir kız çocukları dünyaya gelmiştir.

1932 doğumlu olan Yaşar İzmirli 1984 yılında hayata gözlerini yummuştur. Yaşamındaki önemli amaçlarından biri olan huzurevinin yapılması için büyük uğraşlar sarfeden İzmirli bugün 62 bakıma muhtaç yaşlının ikamet ettiğiKdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’nin 1991 yılında kente kazandırılmasında büyük emek verdi. Bugüne kadar Kdz.Ereğli’de Anahtar teslimi

4 okul, devlet işbirliği ile 1 ilk Öğretim okulu birde Anadolu Lisesi yapılmasında çaba sarf gösteren Bu eğitim kurumlarını Kdz. Ereğli’ye kazandıran Hüseyin İbrahim İzmirli,İhalesi yapılan ve kısa bir zaman içinde temelinin atılması beklenen Temelin atılması beklenen Karadeniz Ereğli Fen Lisesinin kurulmasında da en büyük paya sahip.

İZMİRLİNİN HAYATA KAZANDIRDIĞI OKULLAR

1996 yılında eğitim öğretime başlayan özel yıldırım izmirlioğlu ilköğretim okulu

1996 yılında eğitim öğretime başlayan İzmirlioğlu ilköğretim okulu

1998 yılında eğitim öğretime başlayan Kepez izmirlioğlulları İlköğretim Okulu

2001 yılında eğitim öğretime başlayan köseler İbrahim izmirlioğlu ilköğretim okulu

2002 yılında Eğitim öğretime başlayan Kestaneci İbrahim izmirlioğlu ilköğretim okulu

Yaşamı boyunca gerçekleştirdiği hayır işlerinden dolayı birçok kurum ve kuruluş tarafından taltif edilen plaketlerle ödüllendirilen ve teşekkür beratları alan İzmirli, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile TBMM’ce üstün hizmet madalyasına layık görüldü. İzmirli son olarak ta Forum İstanbul tarafından düzenlenen “Eğitime Hayat verenler” listesine seçildi ve plaketle ödüllendirildi.

Diğer yandan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ve Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker taziye mesajı yayımladı.

“AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ PROF DR ERCAN CANDAN “

Kdz. Ereğli’nin yetiştirdiği önemli işadamı ve hayırseverlerinden olan ve yeri asla doldurulamayacak Hacı İbrahim İzmirli’nin vefatı hepimizi büyük üzüntüye boğmuştur. Eğitim Dedemize Yüce Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun.

“TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI YAŞAR TETİKER”

Odamızın ilk üyelerinden, İlçemizin en önemli hayırseverlerinden Hacı İbrahim İZMİRLİOĞLU’ nun vefat etmesinin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerim adına İlçemize, Bölgemize ve hatta Ülkemize sağladığı katkılardan, yardımlardan dolayı teşekkür eder, mekânının cennet olmasını Allahtan niyaz eder, geride kalan akrabalarına, dostlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 07:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER