Elinize telefon alıp ,televizyonlara koşmayın,oradan din öğrenilmez,

Zonguldak´ta Alaplı İlçe Müftülüğü ve Karşıyaka Mustafa Yaman Camisi tarafından düzenlenen konferansa İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı.

Elinize telefon alıp ,televizyonlara koşmayın,oradan din öğrenilmez,
Zonguldak´ta Alaplı İlçe Müftülüğü ve Karşıyaka Mustafa Yaman Camisi tarafından düzenlenen konferansa İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı.
Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen konferansa İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, demokrasi ve özgürlüğün biraz bol geldiğini ifade ederek Müslümanların bin 400 yıldır itikat birliği yaptığı konuların bile istismar edildiğini söyledi.
Dininizi öğrenecekseniz öyle elinize telefon alıp televizyonlara koşmayın, televizyondan din min öğrenilmez, televizyondan fetva da verilmez diyen Döngeloğlu, Müsaadeniz olursa program boyunca beni hiç alkışlamayın. Alkış bizim dinimizin bize öğrettiği bir şey değil. Belki türkücüler, sanatçılar, ilahi söyleyenler için olabilir. Peygamber efendimiz, ´Güzel bir şey gördüğünüzde maşallah deyin. Hiç duymadığınız hayret ettiğiniz bir şey duyarsanız suphanallah deyin. Allah´ın azametini ve kudretini işaret eden şeyler duyduğunuzda La Havle Vela Kuvvete İlla Billahi Aliyyil Azim deyin´ derdi. Onun için siz bunları söyleyin boş verin alkışı. Biz şarkıcı, türkücü değiliz televizyon hocasıyız program boyunca alkışlamayın dedi.
Bu Müslüman topraklarda başörtüsü Kuran’da yok diyen adamların çıktığını belirten Döngeloğlu, Şu Müslüman topraklarda düşünebilir miydiniz başörtüsü Kuran´da yok diyen adamlar çıksın, çıktılar. Tavuktan Kurban kestiren hokkabazları hoca diye bize tanıttılar. Müslümanlar, dininizi öğrenecekseniz öyle elinize telefon alıp televizyonlara koşmayın, televizyondan din min öğrenilmez. Televizyondan bazen çok güzel nasihati, bir ayeti nizahını bir hocamızdan dinleyebilirsiniz, ama fetva televizyondan verilmez. Sözüm şu dininizle ilgili bir şey öğrenecekseniz mahallelerimizde hoca efendiler var. Pazartesi sorsanız, salı günü bir daha sorabilirsiniz. Ama beni televizyonda bir kere görürsünüz bir daha göremezseniz. En güzel bir şekilde Diyanet İşleri Başkanlığınızdan öğrenebilirsiniz diye konuştu.
Konuşmaların ardından Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş tarafından İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu´na plaket takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER