Elmatepe Halkının Tek İsteği ,Yolumuzu Açın

Karayolları tarafından 45 yıllık mahalle giriş yollarının kapanmasından dolayı çok mağdur olduklarını belirten, Elmatepe Mahallesi sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Elmatepe Halkının Tek İsteği ,Yolumuzu Açın

Karayolları tarafından 45 yıllık mahalle giriş yollarının kapanmasından dolayı çok mağdur olduklarını belirten, Elmatepe Mahallesi sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Kdz. Ereğli’ye bağlı Elmatepe Mahallesi sakinleri, mahallenin girişinin kapanmasından dolayı tepkilerini dile getirdiler, karayolları tarafından Devrek yol ayrımı ve Gülüç köprüsü arasındaki yolun yapımından dolayı Elmatepe girişini kapatan karayollarına tepki gösteren Mahalle sakinleri, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal’dan kendilerine yardımcı olmalarını istediler.45 yıllık mahalle giriş yolunun kapanmasından dolayı tüm esnaf ve vatandaşlardan imza topladıklarını ve bu konuda çok mağdur olduklarını belirten mahalle sakinlerinden bazıları mahallerinde 7 bin kişinin yaşam mücadelesi verdiğini, yapılan bu uygulamanın Elmatepe Mahallesi halkına çok büyük saygısızlık olduğunu dile getirdiler.

“BU YOLUN BU ŞEKİLDE KAPANMASI BİZLERE EZİYET”

Karayolları tarafından yaklaşık 2 ay önce kapanan giriş yollarının açılması için çok çaba sarf ettiklerini ve bu konuda çok zor durumda olduklarını belirten mahalle sakinlerinden bazıları şunları söyledi; “30 Yıl kamyonculuk yaptığını dile getiren Kemal Yılmaz isimli vatandaş, karayollarını herkesten fazla seven biri olduğunu ama bu yolun kapatılmasının tek sorumlusunun da karayolları olduğunu belirterek,“Ben 30 yıllık kamyoncuyum, karayollarını da herkesten çok seven biriyim, ama bu iş karayolları tarafından yapılmış bir iş, Ereğli Belediyesi, bizim belediyemiz böyle bir iş yapmaz,68 yaşındayım ilk kez böyle bir şey görüyorum girişimizi neden kapatıyorsunuz, bu yolun bu şekilde kapanması gerçekten bizlere eziyet” dedi.

“MAHALLELİ ZOR DURUMDA “

Mahalle sakinlerinden ERDEMİR Emeklisi Cemal Özdemir, Mahalleli olarak zor durumda olduklarını bir an önce yetkililerin buna çözüm bulması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Mahalleli zor durumda, muhtara da tepkilerimizi söyledik, mühürüm yok elimden aldılar diyor. Bu yolun kapanması bizlere ve esnafa çok büyük zarar verdi. Bizlerin tek isteği buradan giriş-çıkış versinler. Burası için imza topladık, muhtarda duruyor, Nerde devlet, nerde adalet sanayi esnafı da bu durumdan sıkıntılı, burası hapishane gibi bir şey oldu, Burayı gerçekten bitirdiler” şeklinde konuştu.

“BU YOLUMUZU AÇTIRIN “

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal’a seslenerek, bu yolumuzu açtırın diye seslenen Özdemir,”Bizlerin hastası olsa, sanayi içinden gitmemiz gerekiyor, bunlara bizleri mecbur bırakmayın, sesimizi duyun ” dedi.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ BU YOLUN KAPALI OLMASI”

1994-98 Yılları arasında Kdz. Ereğli Belediye Meclis üyeliği yapan Sedat Can isimli mahalle sakini ise, Elmatepe Mahallesi sakinleri olarak çok zor durumda olduklarını ifade ederek şöyle konuştu;

“Bizler Elmatepe Mahallesi sakinleri olarak, gerçekten şu an çok ama çok zor durumdayız, Şu an bir Ambulans, İtfaiye ile işimiz olsa gerçekten perişan durumdayız, şu Mahalle’de 7 bin kişi yaşam mücadelesi veriyor. Bu yapılan Elmatepe halkına gerçekten hakarettir. Bir yerlere gidecek halimiz yok, derdimizi anlatamıyoruz, yetkili mercii de bulamıyoruz, Mahalle muhtarımız, Sayın kaymakamımıza gitti. Yol açılmadığı takdirde eylem yapılacağını belirtti. Sayın Belediye başkanımıza gittik, müteahhit bizlere yolu teslim etsin sonra gerekeni yaparız dedi. Bu arada Allah göstermesin kaza olursa bunun sorumluluğunu kim alacak, Ben buradan soruyorum “Bizim sahibimiz Kim” en büyük sıkıntımız yolumuzun kapalı olması, ama maalesef ‘’30 Mart Değişim Şart’’ dediler hakikatten değişim oldu.45 yıllık mahallemizin yolunu kapattı AK Parti hükümeti helal olsun Allah razı olsun” dedi.

“MUHTARIMIZ NE DERSE BİZ ONU YAPARIZ”

Mahallenin mülki amirinin mahalle muhtarı olduğunu belirten Can, muhtarımız ne derse, bizler onu yaparız, bir şekilde bu yolun açılması lazım, yetkililerden bu konuda bizleri dinlemelerini istiyoruz, bizler yine sanayi girişinden dönüp, buradan giriş yapalım ona da razıyız, tek isteğimiz bu “şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 12:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandas
Vatandas - 5 yıl Önce

Elmatepe yolunun acılması tum mahallelinin talebidir.Mahallelinin haklı talepleri dinlenilmelidir ve geregi yapılmalıdır.

VATANDAŞ
VATANDAŞ - 10 yıl Önce

ÖZEN BİSİKLETİN ÖNÜNDEKİ YOL AÇILSIN ORDAKİ YAN YOL OKULUN ORAYA ÇIKIYOR ORDANDA YOLA BAĞLASINLAR SIZE GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞTE SORUN ÇÖZUNDU

köksal kurtoglu
köksal kurtoglu - 10 yıl Önce

hastane ye ömerliye gideceksiniz elma tepe içinden geçin sorun yok .

ali keskin
ali keskin - 9 yıl Önce

insanlar neden hep çıkarını düşünür.. her adım başına kavşak olmaz..o bölgenin halkı esnaf oralarda olan kazaların yaralanan ve ölen insanları tüm ereğliden daha iyi biliyor.. o kadar alternatif yol olmasına rağmen ajitasyon yapmanın yalandan ağlamanın bir anlamı yok..yol güzel oldu..en azından güvenli..güle güle kullanın ereğliye hayırlı olsun..

SIRADAKİ HABER