EMEKLİNİN YAŞAM ALANI YOK

EMEKLİNİN YAŞAM ALANI  YOK
gundemeregli.com-Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Alaplı Şube Başkanı Kazım Uysal, 7 binden fazla emeklisi olan Alaplı’da emeklinin yaşam alanlarının olmadığını söyledi.
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Alaplı Şube Başkanı Kazım Uysal, 24 Haziran ve 30 Haziran tarihleri arası kutlanan Emekliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada 7 binden fazla emeklisi olan Alaplı’da emeklinin yaşam alanlarının olmadığını söyledi.
ülkede mevcut olan 9 milyon emeklinin çoğunluğunun açlık sınırının altında maaş aldığını savunan Uysal,
“ Malumunuz 24 Haziran ve 30 Haziran tarihleri arası Emekliler Haftasıdır. Bundan dolayı tüm emeklilerimizin haftasını kutluyorum. Emeğini ülkesine harcamış bunun karşılığında emekten düşmüş, türlü hastalıklara ve iş kazası sonucu özürlü kalmış ailesini, çocuklarını doyurabilmek ülke ekonomisine katkıda bulunmak için yaşamın en güzel yıllarında 25 yıl bazen de 30 yıl sağlığı el verdikçe çalışan çefakar insanlarımız güç ve takatten düşünce türlü hastalıklardan dolayı emekli olmuş genç yaşlılar sizlere yaşlı diyemiyorum. Çünkü içinde yaşadığımız coğrafyada ihtiyar olmadan göçüp gidiyorsunuz. Halen ülkemizde mevcut olan 9 milyon emeklinin çoğunluğu açlık sınırının altında maaş almaktadır. Halbuki sosyal devlet emeklisine devletin belirlediği asgari geçim şartlarının altında maaş vermez vermemelidir de, ayrıca çocuklarımızın yada torunlarımızın işsiz olması yetersiz olan maaşımıza bunları da ortak etmek zorunda kalmaktayız. Aylıklarını aldığı gün tükendiğini gören emekliler yaşlarının ve mesleki hastalıklarından dolayı ayda bir kez doktora gitmek zorunda kalıp, katkı payı adı altında maaşlarına tırpan yemektedirler. Halbuki emekliden katkı payı alınmamalıdır. Zaten çalışırken fazlasıyla ödedi yaşlılık gününü de düşünerek çok sevdikleri torunlarına çikolata şeker almadan akşam eve dönen dedenin ninenin halini bir an düşünelim, o emeklinin ruh halini düşünelim, başta derneğimizin ısrarlı takipleri ve diğer sivil toplum örgütlerinin ısrarı sonucu İntibak Yasası adı altında iyileştirme yapıldıysa da yeterli olmamış, önümüzdeki günlerde 2010 yılına kadar kapsayan İntibak çalışması için genel merkezimiz mücadele vermektedir” dedi.
7 binden fazla emeklisi olan Alaplı’da emeklinin yaşam alanlarının olmadığını ve emeklilerin kendi derneklerine sahip çıkmadığını öne süren Uysal, “Mevcut yaşadığımız ilçe olan Alaplı’mıza gelince Alaplı emekli cenneti olmasına karşın ne yazık ki emeklilerimizin dağınık olmaları kendilerine ait derneklerine sahip çıkmadıkları için hak ettiklerine sahip olamıyor. 7 binden fazla emeklisi olan Alaplı’da emeklinin yaşam alanları yok denecek şekildedir. Bunun en büyük sebebi Alaplı Belediye Meclisinde emeklilerimizi temsil eden bir kişinin olmamasıdır. Halbuki başta belediye başkanı olmak üzere meclistekilerin 7 tanesi emeklidir. Fakat ilçemizde belediyenin emeklilere yönelik sosyal tesisinin olmamasının yada emekli derneğine yardımcı olmaması emekliler adına orada kimsenin olmamasıdır. Belediyemizin asli görevlerinden biri de emeklilerin sosyal ihtiyaçlarını sağlamaktır.
Seçimlerde seni temsilen o mecliste insan olmazsa senin sesine yine kulak verilmeyecektir. Yine il genel meclis toplantılarında senin sesin olmayacaktır. Kent konseyinde yoksan seni temsil eden olmayacaktır. Tüm bunların olabilmesi için birlikte hareket etmelisin, ilçende kullanılan oyların yarısından fazlası emekli ve eşleridir. Bu gücünü kullanmazsan seni temsil edecekleri gerekli yerlere göndermezsen parça parça olursan hiçbir şey elde edemezsin, onun için emeklisini temsilen faaliyet gösteren derneğine sahip çık, içinden çıkacak arkadaşlarını gerekli yerlere gönderip sesini duyurabilirsen o zaman başarılı olursun, başarılı olma yolunda adımları atmak için daha geç olmadan derneğinize sahip çıkın, birlikten kuvvet doğar, kuvvetli olan da hakkını alır. Bu vesile ile tüm emeklilerimizin emekliler haftasını kutluyorum” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2013, 06:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER