Emekliye ayrılan Savcı,Ak Partiden aday oldu

1997 yılında bir mitingde yaptığı konuşma sebebiyle hapis cezasına çarptırılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Pınarhisar Cezaevi’nin Savcısı Hüseyin Özbakır, 9 yıldır görev yaptığı Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden emekliye ayrılıp AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Emekliye ayrılan Savcı,Ak Partiden aday oldu
1997 yılında bir mitingde yaptığı konuşma sebebiyle hapis cezasına çarptırılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Pınarhisar Cezaevi’nin Savcısı Hüseyin Özbakır, 9 yıldır görev yaptığı Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden emekliye ayrılıp AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.
2006 yılında başladığı Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden emekliye ayrılan Hüseyin Özbakır, Emirgan Otel’de basın toplantısı düzenledi. Görevi süresi boyunca herkese yardımcı olduğunu ifade eden Özbakır, “13 Şubat itibariyle emekli oldum. 9 yıldır Zonguldak’tayım. Görevim süresince zaman zaman birlikte olduk. Çizgim hiç değişmedi. Bu görev sürem içerisinde sadece adliye ile ilgilenmedim. Zaman zaman ilimizin sorunlarıyla ilgili çeşitli toplantılarda yetkililerimize şahsi fikrimi de ilettim. Zonguldak’ın birçok eksiği var. Zonguldak diğer vilayetlerimize göre biraz geri kalmış. Adalet hizmetini tamamladım. Oradan ayrıldım, oradaki sayfayı kapattık. Ama yapımı biliyorsunuz, belki de izlemişsinizdir. Biraz dur durak bilmeyen bir insanım. Oturmayı sevmem. Bu nedenle bir karar aldım. AK Parti’den aday adayı olmaya karar verdim” diye konuştu.

GAZETECİLERE “NEREDEN ADAY OLAYIM” SORUSU
Basın toplantısının başında gazetecilere “Nereden aday olayım?” sorusunu soran Hüseyin Özbakır, gazetecilerin “Zonguldak’tan aday olun” cevabı üzerine Zonguldak’ın sorunlarına değindi. Zonguldak’ın sorunlarını yakından bildiğini dile getiren Özbakır, konuşmasına şöyle devam etti:
“Zonguldak’ın sorunları çok. Benim de bu sorunları yakından bildiğim için buradan aday olursam Zonguldak’a faydalı olabiliriz düşüncesindeyim. Eğer Zonguldak’tan adaylığım kabul edilirse ilk yapacağım iş Ankara yolundan bütün şehri fotoğraflayacağım. Çünkü Ankara’dan büyüklerimiz geldiğinde havadan geliyorlar. Şehri fotoğraflar halinde kendilerine koyacağım. Sayfa sayfa göstereceğim ve Zonguldak’ın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacağıma inanıyorum.”

“AK PARTİ’NİN BAŞARISINDAN DOLAYI ADAY OLMAYA KARAR VERDİM”
AK Parti’den aday olma sebebini de AK Parti’nin hizmet açısından gösterdiği başarısı olduğunu söyleyen Özbakır, “AK Parti’den aday olmaya karar verdim. Bunun de sebebi aynı düşünceleri paylaşıyor olmamız birincisi, AK Parti’nin hizmet açısından gördüğümüz başarısından dolayı aday olmaya karar verdim. Kısmet olursa bu görevi yüklenmek istiyorum. Adaylık konusunda bazı sinyaller aldım. Benim başsavcılık dönemim asık suratlı bir başsavcı değildim. Halkın içerisindeydim. Görevimi de layıkıyla da yapıyordum. Kapıma gelen herekse kapım açıktı” dedi.

“GÖZÜMÜN ARKADA KALMAMASI LAZIM”
Zonguldak’ın en büyük sorunlarının işsizlik, TTK, mahalleler ve mülkiyet olduğuna dikkat çeken Hüseyin Özbakır, “İşsizlik, TTK’nın sorunu, mahalle araları, mülkiyet sorunu. Sorun çok aslında. Ben macera arıyorum. Kendime yüklü bir iş arıyorum. Fırsat olursa bu yükün altından kalkmak istiyorum. Başka vilayetleri görüyoruz. Ama Zonguldak’ın çözülmesi gereken çok sorunu var. Ben de bu sorunların çözülmesine katkıda bulunmak istiyorum” diye konuştu.

“İMKANLARIMI KULLANMAK İSTİYORUM”
Hüseyin Özbakır, açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Aday olursam eğer belki benim imkanlarım fazla olabilir. O imkanlarımı kullanmak istiyorum. Adaylık için ismim geçmeye başladığında toplum içerisinden olumlu tepkiler alıyordum. Görev süresince hiç ayrım yapmadım. Herkese eşit mesafede davrandım. Bende bir kanaat oluştu. Önemli olan halkın kanaatidir. Beni layık görürlerse göreve talibim. Layık görmezlerse ben emekliyim.”
Özbakır, 14 Şubat 2015 günü AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı kongresine katıldıktan sonra resmi başvurusunu yapacağını bildirerek toplantıyı sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER