Emniyet broşür dağıttı

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından boğulmalara dikkat çekmek amacıyla broşür dağıtıldı.

Emniyet broşür dağıttı
gundemeregli.com-Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından boğulmalara dikkat çekmek amacıyla broşür dağıtıldı. 

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık polis memuru Mustafa Pusmaz’ın boğularak hayatını kaybettiği Kapuz Plajı ile vatandaşların sık olarak kulandığı Ilıksu, Kozlu,Türkali, Değirmenağzı, Deniz Kulübü ve Göbü plajlarında boğulmalara karşı vatandaşları uyarıcı bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü memurları tarafından sahillerde serinlemek için denize giren vatandaşlara dağıtılan el broşürlerinde, “Suda boğulma kazaları zannedildiği gibi daha çok acemi yüzücülerin veya yüzme bilmeyenlerin değil, kendisini iyi yüzücü zanneden gösterişe hevesli kişilerin başına gelmektedir. İyi bir yüzücü olduğunuzu ispatlamaya çalışmayınız. Tehlikeli numaralar yapmaktan ve uzaklara açılmaktan kaçınınız. Deniz yatağı ve deniz simidi gibi plastik yüzücülere güvenip kendinizi denizin kucağına bırakmayınız. Rüzgar ve akıntı üzerinde güneş banyosu yaptığınız plastik yatağı veya botu uzaklara sürükleyebilir. Şaka niyetiyle de olsa hiç kimseyi habersiz suya itmeyiniz. Suya birden bire dalmayınız. Su ile vücudunuz arasındaki ısı farkı çoğu zaman fenalaşmanıza ve paniğe kapılarak boğulmanıza sebep olur. Boğulmak üzere olan birini gördüğünüz zaman tecrübeniz yoksa kurtarmak için suya dalmayınız. Kazazede can havliyle size tutunmaya çalışacak ve sizin de kendisi ile birlikte boğulmanıza sebep olabilecektir” ifadelerine yer verildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER