Emniyet proje kapsamında çalışmalara başladı

Kdz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, “Masum Eller Kirlenmesin “ Projesi kapsamında Bakırlık köyünde Romen vatandaşlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

Emniyet proje kapsamında çalışmalara başladı

 

Kdz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, “Masum Eller Kirlenmesin “ Projesi kapsamında Bakırlık köyünde Romen vatandaşlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay Başkanlığında başlatılan “Masum Eller Kirlenmesin” projesi kapsamında Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, beraberinde Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demirve çok sayıda Romen vatandaşların ve çocuklarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, titizlikle üzerinde durduğu sokak çocuklarının topluma kazandırılması konusunda başlatılan proje kapsamında, İlçeye bağlı Bakırlık köyünde gerçekleştirilen toplantıda konuşarak şunları söyledi; ”Bizlerin ve Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamlığı başkanlığında, Emniyetin sekretaryasını yürüttüğü diğer kurumlarında iştirak ettiği bir projemiz var. ”Masum Eller Kirlenmesin” bu proje kapsamında biz çalışmalarımıza başladık, Bu çalışmalar kapsamında Romenler Derneği Başkanımızda bizler destek veriyor, sizlerde eminiz bizlere destek vereceksiniz, Bu kapsamda bizler Emniyet Müdürlüğü olarak sizlere ziyarette bulunmak istedik” dedi.

“DERTLERİNİZİ SIKINTILARINIZI DİNLEMEYE GELDİK”

Bakırlık ve Hamzafakıhlı’nın artık Polis bölgesi olduğunu ve dolayısıyla kendilerinin hizmet vereceğini belirten Emniyet Müdürü Timur Özgen konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Bizim bölgemize katılan mahallemiz olduğunuz için, Bizler sizlerle bu anlamda tanışıp, dertlerinizi sıkıntılarınızı dinlemek istedik, Karakol Emniyet Amirimiz Yaşar bey yeni geldi. Bundan sonra sizlerle o ilgilenecek, daha doğrusu sizlerin Emniyetle alakalı, Güvenlikle alakalı hizmetinizi sağlayacak olan Karakolun Amiri hem onunla tanıştırmak istedik sizleri, Hem de projelerimizi anlatmak istedik, bizler bu vesile ile buradayız sizleri de bu şekilde hep bir arada görmekten mutluyuz, Sayın başkanımızda organizesini yaptı bu işin, onada sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİ EĞİTEREK, MESLEK SAHİBİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir ise Emniyet Müdürü Timur Özgen’e bu tür projeyi başlattıkları için teşekkür ederek şunları söyledi;

“Bizler batı Karadeniz Romanlar Derneği olarak Sayın Zonguldak Valimiz, Ereğli Kaymakamımız, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve İş-kur müdürlüğümüz ile beraber topluca Romen vatandaşlar üzerinde çeşitli proje çalışmalarımız var. Öncelikle Avrupa Birliğine 450 Milyarlık Hibe proje sunduk, Projemizin içeriği Eğitim, Kültür, Sanat, İş Meslek, Umarız inşallah olumlu gelir. Tarım İl ve İlçe müdürlüğü ile birlikte yaptığımız bir Çalışma, Sosyal Aileler Politika müdürlüğüne aktarılan 500 milyarlık hibe programını Roman vatandaşlarımızın Meslek ve İş kurma açısından değerlendirmeyi düşünüyoruz. İnşallah bunu üstesinden geleceğiz, kısacası Gençlerimizi eğiterek, Meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz, İnşallah bunların üstesinden el birliği ile kolluk kuvvetlerimiz ve kurumlarla beraberce çözmeye çalışacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER