Emniyeti´nden sahte para ve altın operasyonu

Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde asayiş ekipleri sahte para ve altın ele geçirdi.

Emniyeti´nden sahte para ve altın operasyonu
Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde asayiş ekipleri sahte para ve altın ele geçirdi.
Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerinin çalışmaları sonucu sahte para, altın ve tüfek ele geçirildi. İki ayrı kişiden beş gün ara ile ele geçirilen sahte paraların seri numaralarının aynı olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde bir şahısta sahte para bulunduğu bilgisine ulaşan ekipler, yaptıkları araştırmada S. Ü.(62)’de sahte para bulunduğunu tespit etti. S.Ü. karakoldaki ifadesinde M.B.(33) ve N.S.(27)’nin bir süre önce kendisinden borç para istediğini ve paraları geri aldığında sahte olduklarını anladığını söyledi. Ekipler tarafından gözaltına alınan M.B. ve N.S.’nin evlerinde arama yapıldı. Arama sonucunda M.B.’nin evinde, 333 adet sahte Osmanlı altını, 1 adet pompalı tüfek ve tüfeğe ait 12 adet fişek ile MKE yapımı 10 adet fişek ele geçirildi. Polis, şahısların S.Ü.’ye verdiği 2 bin 800 lira sahte banknotlara da el koydu. Suçlamaları kabul etmeyen şahıslar karakoldaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Öte yandan, geçtiğimiz hafta Ö.A. (23) isimli kadında sahte para bulunduğu bilgisini alan Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kadının Saltukova Beldesi’ndeki evinde yaptıkları aramada bin 100 lira sahte para ele geçirdi. Ö.A.’nın paraları G.V.’den (29) aldığını söylemesi üzerine karakolda ifadesi alınan G. V. ile Ö.A. serbest bırakıldı. İki olayda ele geçirilen sahte paraların seri numaralarının aynı olduğu öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 07:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER