Emniyetten uyarı

Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Emniyet Müdürlüğü yaz mevsimi ve Ramazan ayı dolayısıyla olası hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Emniyetten  uyarı

Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Emniyet Müdürlüğü yaz mevsimi ve Ramazan ayı dolayısıyla olası hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Alaplı Emniyet Müdürlüğünce yaz mevsimi dolayısıyla vatandaşların izne gittiği veya pikniğe gitmek üzere evden ayrıldığı için özellikle hafta sonları ikametlerinden ayrı kaldığı ve bunun da hırsızlık olaylarının artmasına neden olduğu belirtilerek vatandaşlara hırsızlık uyarısında bulunuldu. Vatandaşların evlerinde ve işyerlerinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı alabilecekleri önlemlerin anlatıldığı açıklamada, herhangi bir durum ile karşılaşanların 155´i aramaları istendi. Alaplı Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Evinizden çıkmadan evvel önce kapı ve pencerelerinizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz. Evinizden uzun süre ayrıldığınızda kapı komşunuza adres ve telefon numarası bırakınız. Değerli eşya ve mücevherinizi yanınıza alınız. Evinizin etrafında dolaşan şüpheli şahısları mutlaka polise bildiriniz. Evinizin zilini çalıp apartmanda oturmadığını bildiğiniz kişiler sorulduğunda, soranları eşkalleri ile birlikte polise bildiriniz. Apartman dairenizin zilini çalan kimseye kapı merceğinden bakmadan açmayınız. Evinizden ayrılmadan önce bir lambayı açık bırakarak ayrılınız. Ayrıca kapı girişinde bir ayakkabı bırakarak evde bir şahsın olduğu izlenimini verin. Ziynet eşyalarınızı kesinlikle yatak odası ve oturma odasında saklamayınız. Evinize seyyar satıcı, dilenci, bohçacı, temizlikçi ve çeşitli bahaneler ile girmek isteyen şahısları almayınız. Apartman dahilinde komşunuza dahi gitseniz kapınızı kilitleyiniz. Yaz aylarında evinizin kapı ve penceresini açık bırakıp yatmayınız. Mutlaka açmanız gerekiyorsa değerli eşyanızı açıkta bırakmayınız. Bunun yanında özellikle Ramazan Ayı´nda özellikle öğlen saatlerinde ve akşam iftar ile teravi namazı saatlerinde hırsızlık vakaları meydana gelmektedir. Vatandaşlarımızın özellikle bu saatlerde çok dikkatli olması gerekiyor. Hava sıcaklarının artması dolayısıyla vatandaşlarımız evlerinden ayrılarak serinlemek için ya denize ya da serin yerleri tercih etmektedir. Bu saatlerde hırsızlık olayları meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra akşam iftar ile teravi namazı saatleri arasında da iftar davetleri olması dolayısıyla hırsızlık olayları meydana gelme olasılığı yüksek olduğundan vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını istiyoruz?” denildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER