‘Engelliler Çalıştay’ı öncesi istişare toplantısı

‘Engelliler Çalıştay’ı öncesi istişare toplantısı

‘Engelliler Çalıştay’ı öncesi istişare toplantısı

Engellilereverdiği önemi adlarına festival düzenleyerek gösteren Karadeniz EreğliBelediyesi, zihinsel ve fiziksel engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak veproje üretmek için yapacakları Çalıştay öncesi özel eğitim kurumlarıyla biristişare toplantısı yaptı.

Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilentoplantıya, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri sahipleri, özel eğitimöğretmenleri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri ve Özel Çocuklar KorumaDerneği ile Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Aksoy katıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın başkanlığındakiistişare toplantısından üst düzey ziyaret kararları çıktı. 03 Aralık Dünya Engeller günü öncesi yapılmasıplanlanan Çalıştay’a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye EngellilerFederasyonu yetkililerinin de davet edileceği belirtildi. Belediye olarak her zaman engellilerin yanındaolduklarını ve olacaklarını söyleyen Başkan Uysal, sadece fiziksel engellilerdeğil, tüm engellilerin de sorunlarının çözümü için uğraştıklarını belirtti. Bu Çalıştay’ın gerçekleşmesi ile birliktesorunların çözümünün daha da kolaylaşacağını hatırlatan Başkan Uysal, bu konudayerel yönetimlerin yapacaklarını araştırmak üzere bazı büyükşehirbelediyelerindeki örnek çalışmaların incelenmesi önerisinde bulunurken,bakanlığın ve hükümetin bu konudaki proje desteklerinden de faydalanmakistediklerini söyledi.

Böyle bir istişare toplantısının ilçede ilk kezyapıldığını vurgulayan katılımcılar, Başkan Uysal ve ekibine duyarlılıklarındandolayı teşekkür etti.





Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER