Engellilerin Suriyeliler için topladığı yardımlar yola çıktı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Fiziksel Engelliler Derneği tarafından Suriyeli çocuklar için toplanan yardımlar düzenlenen törenle Osmaniye’ye gönderildi.

Engellilerin Suriyeliler için topladığı yardımlar yola çıktı
 Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Fiziksel Engelliler Derneği tarafından Suriyeli çocuklar için toplanan yardımlar düzenlenen törenle Osmaniye’ye gönderildi. 
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin topladığı yardımlar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ında katılımı ile Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde düzenlenen törenle Osmaniye ilçesine gönderilmek üzere yola çıktı.
Törende konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Fiziksel Engelliler Derneği’ne duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Uysal konuşmasında “Osmaniye´deki Türkmen kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarına kısmen de olsa katkı sağlayabilecek olmaktan dolayı memnunum. Kışın da bilindiği gibi Bayırbucak Türkmenlerine 5 tır dolusu kömür göndermiştik. Bizler bu yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bizler huzurluyuz, mutluyuz, inşallah böyle insanlık dramları bir daha yaşanmaz. Dünyanın hiçbir yerinde de yaşanmamasını temenni ediyorum dedi.
Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden Kdz. Ereğli Fiziksel engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, 10 günde önemli miktarda yardım toplandığını ifade etti. Şentürk törende yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “ Osmaniye ilinde yaşayan Türkmen ve Arapların yaşadığı çadırda yaşayan insanlarımıza yardımcı olmak amacıyla Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği olarak yardım kampanyamızı 10 gün önce başlattık. Çocuk maması, çocuk bezi, çocuk kıyafetleri, ayakkabıları ve battaniye toplamak amacıyla yardım kampanyası başlattık ve bugün TIR´ımız yola çıkıyor. Ak Parti Kadın Kolları üyelerimiz kampanyamıza destek verdi, eşyaların toplanması ve hazırlanmasında bizlere yardımcı oldu. Bu insanlık dramına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu yardım TIR’ımızın Osmaniye ilçemize ulaşılmasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanımız Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ın desteklerini de göz ardı edemeyiz. Yardım TIR´ımız bugün yola çıkıyor. Allah’ın izni ile Osmaniye ilçemizdeki çadıra ulaşacak. Destek veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Ereğli Belediyesi´ne ait tır, Osmaniye iline dualarla uğurlandı.”
Kampanyaya destek veren Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emine Çolak ise, yardım malzemeleri içerisinde çocuk malzemesinden, çocuk bezine varıncaya kadar bir çok ihtiyaç malzemesinin bulunduğunu belirterek, yardım TIR’ının kısa sürede Osmaniye’ye ulaşmasını beklediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından yardımlar yapılan dua ile Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ait TIR ile yola çıktı.
Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER