Ensici, Türkıye ile Japonya ilişkilerini geliştiriyor

Zonguldaklı iş adamı Murat Ensici, Türikye ile Japonya ilişkilerini geliştiriyor.

Ensici, Türkıye ile Japonya ilişkilerini geliştiriyor
Zonguldaklı iş adamı Murat Ensici, Türikye ile Japonya ilişkilerini geliştiriyor. 
Japonya´nın Fukuoka şehrinde Gallery S. Pione´de 15 - 19 Ocak tarihleri 2016 arasında Türkiye´nin Kilim Sergisi gerçekleştirildi. Türkiye´nin el dokuması kilimlerinin içerisinden müşterilerinin zevkine uygun kilimleri seçmelerine yardımcı olan Gelişim Marble And Carpet Co. Ltd. şirketinin sahibi Murat Ensici (39) ise Türkiye´yi ve Zonguldak´ı Japonya´da temsil ediyor.
25 yaşında Malta adasında Japon eşi Hiroko ile tanışıp 2003 yılında ilk defa Japonya´ya gelen Ensici, Japonya´da kendi ülkesini ve kültürünü de tanıtmak amacıyla el dokuması kilimlerinin satışını yapmak için şirket kurdu.
Japonya ile Türkiye arasındaki benzerliklerin farkına vararak Japonya’ya ilgi duymaya başlayan Murat Ensici, insanların yeni kişilerle tanışmasının büyük anlam ifade ettiğini hatırlattı.
İki ülke arasındaki ilişkilerin artması için gayret ettiğini aktaran Ensici şu ifadelere yer verdi:
“Kilim satışı yapmak için kendi mağazamı açtım. Kyushu Adasının her bölgesinde sergiler düzenleyerek tanıtım yapıyorum. Şirket anlayışı gereği bizzat müşterinin ayağına giderek, yaşadığım ada bölgesine önem veriyorum. Birebir müşteriyle görüşerek ürün satmayı arzu ediyorum. Müşterinin kendi gözüyle ve eliyle kontrol etmedikten sonra el sanatı ürünü tanımak mümkün değil. Yılda bir defa eşim Hirokve iki oğlum ile beraber Türkiye´ye geliyorum. Kilim alımı yapıyorum. Kilim dokunan bölgelere gidiyorum. Kilim dokuyanlara Japonya’nın dokumalarından hediye götürüyorum. Türkiye’de kilim dokuyanlar Japonların el sanatı isçiliğinin inceliğini ve detayını görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.”
Ensici, geçtiğimiz yıldan itibaren kilimlerin kenarlarını Japonya´da yaptırmaya başladığını belirtti. Türkiye´deki devlet adamlarıyla iyi ilişkiler içerisinde olduğunu aktaran Ensici, iki ülke ilişkilerinin gelişimi için çeşitli etkinlikler düzenlediğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 07:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER