ERDEM “ÇALIŞMALAR OLUMLU SONUÇ VERDİ”

ERDEM “ÇALIŞMALAR OLUMLU SONUÇ VERDİ”

gundemeregli.com-Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem Kdz Ereğli’de ilk RO-RO gemisinin 21 Ekim 2013 tarihinde Erdemir limanında seferlerine başlanacağını bildirdi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem “Deniz Ticaret Odası olarak, kurulduğumuz günden bu yana denizcilik sektörünün iyileştirilerek bölge ekonomisine katkı sağlaması amacıyla birçok projeyi hayata geçirdiğimiz gibi önemsediğimiz bazı projeleri de gündeme getirmeye çalıştık sözlerini ifade ederek yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

“ Hatırlayacağınız gibi Şubat 2013´de bölgemizdeki liman başkanları, tersane sahipleri, deniz acenteleri ve dönemin Zonguldak Valisi Sayın Erol Ayyıldız´ın da katılımıyla Karadeniz Ereğli´de bir toplantı organize etmiş; Bu toplantıda Karadeniz Ereğli başta olmak üzere bölge limanlarının durumunu ve denizcilik sektöründe yaşanan tüm sıkıntıları masaya yatırarak özel sektör, devlet ve oda olarak çözüm üretme konusunda diyalog ortamını sağlamıştık. Şubat ayında düzenlediğimiz bu toplantıda yaptığım sunumda, ´Karadeniz Ereğli´de RO-RO taşımacılığı yapılabileceğini, Erdemir Limanı´nın bir takım düzenlemelerle RO-RO taşımacılığına uygun hale getirilebileceğinin´ altını çizmiştim. Sonrasında ise Erdemir yönetimi ve Liman Başkanlığı ile birlikte yaptığımız çalışmalar olumlu sonuç verdi.

“İLK RO-RO GEMİSİ ERDEMİR LİMANI´NDA SEFERLERİNE BAŞLAYACAK”

Erdemir, Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odamızın çok güzel bir uyum içinde yürüttüğümüz çalışmalar, Karadeniz Ereğli´de denizcilik sektörü adına önemli bir ilkin hayata geçmesine neden oldu. Karadeniz Ereğli´de ilk RO-RO gemisi 21 Ekim 2013 tarihinde Erdemir Limanı´nda seferlerine başlayacak. Kalyoncu RO-RO Denizcilik tarafından işletilen ´MELISSA-K´ isimli RO-RO kargo gemisi ile ilk olarak Karadeniz Ereğli- ILICYHEVSK limanları arasında, haftada 2 sefer olacak şekilde başlayacak seferler, ilerleyen zamanda ise ´BLACK SEA-K´ ve ´SAMSUN EXPRESS´ gemilerinin de eklenmesiyle, Karadeniz Ereğli-Kırım hattında sefer sayıları arttırılarak devam ettirilecektir.

Bu gelişme, bölgemiz denizcilik sektörü ve bölge ekonomisinin canlanması için atılmış önemli bir adımdır. Yarın bir gemiyle başlayacak olan RO-RO taşımacılığı ilerleyen yıllarda sektörümüze ve ekonomimize büyük katkılar sağlayan bir işkolu haline gelebilir. Bizler bu bilinçle bölgemizin ve sektörümüzün geleciğini aydınlatacak her türlü projeyi gündeme getirmeye, gündemde tutmaya, bu projeleri hayata geçirmek için ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileriyle her türlü diyalog içinde olmaya devam edeceğiz. Karadeniz Ereğli´de bir ilk olan RO-RO seferlerinin başlamasında emeği geçen başta Erdemir yönetimi ve Liman Başkanlığımız olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve kişilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER