Erdemir Ereğli’yi Yeşillendirmeye Devam Ediyor

Çevre koruma anlayışını tüm iş süreçleriyle bütünleştiren, çevre performansını sürekli iyileştirerek gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışan Erdemir, Ereğli’de biyoçeşitliliği korumak ve artırmak için Bağlık kapı çıkışı ile Gülüç Köprüsü arasındaki 9 bin metrekarelik alanı ortalama 10 yaşlarında ve 6-7m boylarında yetişkin Melez Servi cinsi ağaçlarla yeşillendiriyor.

Erdemir Ereğli’yi Yeşillendirmeye Devam Ediyor

Çevre koruma anlayışını tüm iş süreçleriyle bütünleştiren, çevre performansını sürekli iyileştirerek gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışan Erdemir, Ereğli’de biyoçeşitliliği korumak ve artırmak için Bağlık kapı çıkışı ile Gülüç Köprüsü arasındaki 9 bin metrekarelik alanı ortalama 10 yaşlarında ve 6-7m boylarında yetişkin Melez Servi cinsi ağaçlarla yeşillendiriyor.

“ÖRNEK VE ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR“

Erdemir, sürdürülebilir bir gelişme için, çevreye saygı duyan, sosyal sorumluluklarının farkında bir Şirket olarak çevreci çözümler ile enerji tasarrufu ve verimliliği uygulamalarına ciddi yatırım yaparak sektörüne de bu konuda örnek ve öncü olmaya devam ediyor.

“ÇEVRE BİLİNCİNİN VE PERFORMANSININ SÜREKLİ ARTTIRILMASI OLUŞTURUYOR”

Erdemir’de bugüne kadar yapılan 400 milyon doların üzerindeki çevre yatırımlarının esasını temiz üretim teknolojilerinin kullanılması, geri kazanımın en üst düzeyde tutulması, toprağa, havaya ve suya en az atığın verilmesi, çevre bilincinin ve performansının sürekli arttırılması oluşturuyor.

“600 MELEZ SERVİ CİNSİ AĞACIN DAHA EKİMİNE BAŞLADI”

Ormanların, sera gazlarının emilmesini sağlayan karbon yutak alanları olduğunu bilen, bu nedenle Ereğli’de ağaçlandırma projelerini sürdüren Erdemir 600 Melez Servi cinsi ağacın daha ekimine başladı. Erdemir’in, fabrika sahası içindeki 13 bin ağaç varlığına ilaveten bugüne kadar yetiştirdiği Göztepe ve Bağlık mevkilerinde yaklaşık 14 bin ve Kızılcapınar bölgesinde ise 35 bin ağacı bulunuyor.

“ERDEMİR VE ÇEVRE”

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi sahibi olan ve kuruluşundan bu yana 400 milyon ABD dolarının üzerinde çevre yatırımı gerçekleştiren Erdemir başarılı çevre performansıyla pek çok farklı platformda ödüle layık görüldü.

“3 ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİYLE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDܔ

2014 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın (ISO) 14. Çevre ve Enerji Ödülleri’nde Erdemir Büyük Ölçekli Kuruluş Enerji Verimliliği Uygulama Projesi kategorisinde üçüncü oldu. İSO’nun her yıl çevre konusundaki iyi uygulamaları, sanayimizin bu alanda atacağı adımları teşvik etmesi amacıyla düzenlediği Çevre ve Enerji Ödülleri’nde Erdemir 3 enerji verimliliği projesiyle ödüle layık görüldü.

“3 KEZ BİRİNCİLİK ALDI”

Erdemir, 2001-2014 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın düzenlediği Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nda En Yüksek Enerji Tasarrufu Sağlayan Proje Kategorisinde 3 kez birincilik aldı. Ayrıca 2002 yılında Kojenerasyon Derneği ve Elektrik İşleri Etüt İdaresi tarafından düzenlenen “Türkiye Sanayi Sektöründe En Başarılı Kojenerasyon Tesisi Yarışması”nda kurulu gücü 10 MW üzerindeki tesisler kategorisinde ikinci oldu.

“YARIŞMALARDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK EN İYİ UYGULAMALAR ARASINA GİRDİ”

Türkiye’nin 2012 BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’na (Rio+20) Hazırlıklarının Desteklenmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye’de Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Ekonomi Alanında En İyi Uygulamaların Seçimi” yarışmasında ülkemizi temsil edecek en iyi uygulamalar arasına girdi ve ödüllendirildi. 20 -22 Haziran 2012 tarihinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşen Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nda Erdemir Çevre Yönetim Süreci – Çevre Performans Endeksi ve Sürdürülebilirlik Faaliyetleri sunuldu.

“EN YÜKSEK VERİMLİ TERMİK TESİS” ÖDÜLÜNÜ ALDI”

2011 yılında ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferanslarında Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen enerji ödülleri kapsamında “En Yüksek Verimli Termik Tesis” ödülünü aldı.

“ÇEVRE YÖNETİM SÜRECİ VE ÇEVRE PERFORMANS ENDEKSİYLE” EN BAŞARILI ŞİRKET SEÇİLDİ”

2006 yılında Bölgesel Çevre Merkezi (REC Türkiye) ve Sürdürülebilir Gelişme için Çevre Platformu (SGÇP) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı Yönetim Kategorisinde Erdemir, “Çevre Yönetim Süreci ve Çevre Performans Endeksiyle” en başarılı şirket seçildi.

“5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ DOLAYISIYLA İLÇEDEKİ OKULLARDA DA BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMLERİ DÜZENLİYOR”

Erdemir çevre koruma anlayışını içselleştirmeleri için her kademedeki çalışanına küresel ısınma ve iklim değişikliği, küresel ısınmadan kaynaklanan doğal afetler, büyük endüstriyel kazalar, atıkların geri dönüşümü, su ve enerji tasarrufu gibi konularda eğitimler veriyor. Erdemir sahip olduğu bilgi ve deneyimi paylaşma anlayışıyla iyi uygulamalarını çeşitli platformlarda paylaşmayı ilke edindiği gibi 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla ilçedeki okullarda da bilinçlendirme eğitimleri düzenliyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER