Erdemir’e bir verimlilik ödülü daha

Kdz. Ereğli´de kurulu bulunan Ereğli Demir Çelik Fabrikası (ERDEMİR) T.A.Ş’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülke rekabet gücünün artırılmasına ve ekonominin verimlilik temelli sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak 2015’te ikincisi düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri’nde Erdemir, “Büyük Ölçekli İşletmeler Sürdürülebilir Üretim” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

Erdemir’e bir verimlilik ödülü daha

Kdz. Ereğli´de kurulu bulunan Ereğli Demir Çelik Fabrikası (ERDEMİR) T.A.Ş’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülke rekabet gücünün artırılmasına ve ekonominin verimlilik temelli sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak 2015’te ikincisi düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri’nde Erdemir, “Büyük Ölçekli İşletmeler Sürdürülebilir Üretim” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

İşletmelerde verimliçalışmanın önemi ve gereğine dikkat çekmeyi, verimlilik bilincinin ve iyiuygulama örneklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen VerimlilikProje Ödülleri, 27 Nisan’da Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve SergiSarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Erdemir’in ödülünüİşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Esat Günday, Bilim Teknoloji Sanayi Bakanı YardımcısıProf. Dr. Davut Kavranoğlu’ndan  aldı.

Erdemir ÇelikhaneGazı Kazanım ve Kullanımının Artırılması çalışması 2015 Verimlilik ProjeÖdülleri’nde başarı getirdi. Erdemir’de yürütülen enerji verimliliğiçalışmalarından biri olan ve entegre üretim sürecinde ortaya çıkan yanürünlerden Çelikhane Gazının maksimum düzeyde kullanılması hedefleyen proje ileçevreye ve ülke ekonomisine artı değer yaratılacak. Sağlanacak doğal gaz veelektrik tasarrufuyla ülkemizin ithalat-ihracat dengesine olumlu yansımalarıolacağı düşünülen proje, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünyabırakma hedefine de katkı sağlayacak.

Erdemir 2014 yılındada “İstatistiksel Deney Tasarımı (DOE) Tekniği ile 6513 Kalite ÇeliklerdeŞekillendirilebilirlik Parametreleri Optimizasyonu” çalışmasıyla, Büyük Ölçekliİşletme Süreç İyileştirme” kategorisinde ikinci olmuştu.

 

 


 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER