Ereğli belediyesi okullardan e-atık topluyor

Ereğli belediyesi okullardan e-atık topluyor

Ereğli belediyesi okullardan e-atık topluyor

KaradenizEreğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, İlçede atık elektrikli veelektronik eşyaları, ayrı ayrı toplayarak geri dönüşümünü sağlıyor.

İlçede elektrikli ve elektronik eşyaların vatandaşlarınevlerinden alındığını hatırlatan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Sorumlu BaşkanYardımcısı Atilla Bulak, elektrikli ve elektronik eşyaların diğer atıklardanayrı olarak biriktirilmesi ve sürdürülebilir çevre bilincinin yayılmasıamacıyla ilçenin tüm okullarında belediye olarak, ‘E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası’ düzenlediklerini belirtti.

Bulak, 30 Aralık 2016 tarihinde sona erecek olan kampanyasonunda katılım sağlayan okullara ve öğrencilere Çevre ve ŞehircilikBakanlığınca yetkilendirilen TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri ve İşadamlarıDerneği) tarafından hediyeler verileceğini belirterek öğrencilere çevre bilinciaşılamayı hedeflediklerini ifade etti.

Öte yandan belediye ekipleri, İzmirlioğlu İlkokulu’ndan238,1 kilo, İmam Hatip Lisesi’nden de 180 kilo-atık alırken, öğrenciler veöğretmenleri müdürlük personeliyle hatıra fotoğrafları çekti.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER