Ereğli CHP’de ,Deniz Gezmişleri Anma Etkinliği ve Müzik dinletisi düzenlendi

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972’de idam edilişlerinin 44. Yıl dönümünde yapılan etkinlikler ile CHP Zonguldak ve Karadeniz Ereğli teşkilatlarında anıldı.

Ereğli CHP’de ,Deniz Gezmişleri Anma Etkinliği ve  Müzik dinletisi düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ereğli İlçe Örgütü tarafından,Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanın 6 Mayıs 1972’de idam edilişlerinin 44. Yıl dönümü dolayısıyla Deniz Gezmişleri Anma Etkinliği ve  Müzik dinletisi düzenlendi.Parti binasında gerçekleştirilen Etkinliğe Başkan Şerif Sertan Ocakçı, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 
CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı 1972’ de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 44. Yıl dönümleri ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Ocakçı konuşmasında şunları söyledi; ‘’Biz buraya dedik ki güzel bir şeyler yapalım, bir şey bizim canımızı acıtmıştı; Deniz Gezmiş’in asılışı canımızı yakıyordu fakat bir tek kelimenin ardından gitmek gerektiğine inanıyorum; Deniz Gezmiş’in idam sahnesini düşündüğümüzde küçücük ama kocaman bir kelime var; o da ‘’Eyvallah’’. Onun için hepiniz hoş geldiniz. Denizlere, Hüseyinlere, Yusuflara, Taylanlara, Mahirlere, Özgürlere Eyvallah
Parti binasındaki anma etkinliği   Turkuaz Sanat grubu üyelerinin seslendirdiği türküler ile devam etti.
Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER