Ereğli Devlet Hastanesi Eski Binası Kampüs olacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ile birlikte eski devlet hastanesi binalarını inceledi.

Ereğli Devlet Hastanesi Eski Binası Kampüs olacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ile birlikte eski devlet hastanesi binalarını inceledi. Prof. Dr. Özer eski devlet hastanesi arazisi ve binaların kampus yapılmak üzere üniversiteye tahsisi için gerekli talepleri yaptıklarını, milletvekili Candan’ın da konuyu bir dosya halinde Başbakan’a sunduğunu ifade etti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ile birlikte eski Ereğli Devlet Hastanesi alanını inceleyerek üniversite kampusu yapılması ile ilgili sürecin olumlu bir şekilde devam ettiğini söyledi. Ziyarette Candan ile Özer’e Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Muharrem Erdem’de eşlik etti.

Ziyaret sırasında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, eski hastane binası ve alanın kampus yapılmak üzere üniversiteye tahsisi için gerekli olan dosyayı bizzat elden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdiğini söyledi. Candan konuşmasında “Bu konuyla ilgili sayın rektörümüzle en başından beri dirsek temasındayız. Burayı Türkiye’nin en güzel kampusu yapmak için elimizden geleni yapacağız. Sayın Başbakana buranın üniversiteye devredilmesi ile ilgili gerekli dosyaları bizzat elden ilettim. Bu hafta sonu Afyon’da yapılacak olan istişare toplantısında yine ben bu konuyu gündeme getireceğim. Burayı aldıktan sonra da hızla Sayın Rektörümle de mutabık kaldığımız 10 bin öğrenci sayısına hemen çıkmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Görüyorsunuz hemen karşısı ERDEMİR, O zaman Ereğli’de bir yakasında bacası olan bir yakasında da bacasız olan iki endüstriyi burada birleştirmek istiyoruz. İnşallah bu işi gerçekleştirebilirsek Ereğli’ye kalıcı bir yatırım yapmış olacağız, kalıcı bir eser bırakmış olacağız. Bu da bizi mutlu edecektir. Sayın rektörümüze de gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de, konunun takipçisi olduğu için Milletvekili Candan’a şükranlarını sunduğunu ifade etti. Eski Devlet Hastanesi binaları ile alanın üniversiteye tahsisi için gerekli olan talepleri üniversite olarak yaptıklarını anlatan Özer “Göreve geldiğimiz günden itibaren Ereğli’nin en büyük ihtiyacının tek alanda toplanmış büyük bir kampus olduğunu defalarca dile getirmiştik. Çünkü bir ilçenin içerisinde iki-üç ayrı kampus hem öğrenciler açısından hem de bizim açımızdan büyük sıkıntıydı. Ereğli ile ilgili hedeflerimiz büyük. Ereğli gerçekten öğrenci sayısı olarak da fakülte ve eğitim birimleri olarak da üniversitemizin çok daha büyük desteklerini bundan sonra alacak. Eğitim Fakültesi’nin yanında Denizcilik Fakültesi’nin açılmış olmasından dolayı da Sayın Vekilime katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Daha sonra Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu´nun devreye girmiş olması Ereğli için çok sevindirici ve biz de çok mutlu oluyoruz. İnşallah bu kampus alanıyla ilgili de Sayın Vekilimizle de sürekli istişare halindeyiz, kendileri Sayın Başbakanımıza da gerekli dosyaları ilettiler. Şuanda süreç gayet olumlu geçiyor. Biz de buranın üniversiteye tahsisi ile ilgili talep yazılarımızı yazdık. Tüm bu süreçler olumlu bir şekilde gerçekleştiği zaman Ereğli’deki tüm eğitim birimlerimizi burada birleştireceğiz. Tabi buraya ilave yatırımlar da ilave eğitim birimlerini de koyarak Ereğli’ye gerçekten güzel bir eğitim kampusu kazandırmış olacağız. Ben gerçekten başta Sayın Milletvekilimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda sonuca ulaşırız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 17:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
reşat kartal
reşat kartal - 9 yıl Önce

üzerinde süpekilasyon yapmaya müsait bir konu paylaşarak ilgi duyanların bilgi edinmesini rica ediyorum

SIRADAKİ HABER