Ereğli Heyeti Destek verdi

Ereğli heyeti Ankara´da çeşitli temaslarındaki durağı AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan oldu.

Ereğli Heyeti Destek verdi

Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atilla Akar, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Pazarcılar Esnafı ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Fehmi Taşkın, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Murat Cebesoy, Marangozlar, İnşaat, Mobilya Ağaç İşleri ile Uğraşanlar Odası Başkanı Metin Yüksel, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şakir Başol, Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin, Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kelafet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Murahhas Aza Nihat Öztürk, Denetim Kurulu üyesi Yücel Oktay, Denetim Kurulu Üyesi Kamil İşgören´in aralarında bulunduğu Ereğli heyeti Ankara´da çeşitli temaslarındaki durağı AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan oldu.

EREĞLİ HEYETİ DESTEK VERDİ

Ereğli heyeti, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın, Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski yeri ve binasının Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devir edilmesine yönelik başlattığı girişimlere destek verdi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ulaştırılmak üzere dosya teslim etti. Candan’ın TBMM’de bulunan odasının yanındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, söz konusu alanın fakülteler kampüsüne dönüştürülmesinin kentin ekonomik ve sosyal gelişimine ciddi katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

Prof.Dr.Candan’ın kente önemli hizmetler kazandırdığını yeni dönemde de kendisini Milletvekili olarak görmek istediklerini kaydeden Tezel konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sizin milletvekilliğiniz döneminde Karadeniz Ereğli, Ak Parti hükümetinden devlet yatırımlarını aldı, sizlere minnettarız, ayrı bir sevgimiz var size. Yeni bir modern devlet hastanesi, üst geçit, adliye sarayı, okullar ve daha sayacağımız pek çok hizmet ilçe halkı ile buluştu. Ereğli halkının size büyük sevgi ve saygısı var. Ereğli’nin beklediği bir şey de var, Başbakanımız uygun görür sizin ile bir dönem daha çalışmak isteriz. İnşallah Ereğli sizin de desteğiniz ile çalışmaları ile gelişmiş kentler durumuna yükselir. Eğitimcisiniz, eğitim gönüllüsüsünüz, eğitime ciddi destek veriyorsunuz. Başbakanımıza sunmak üzere bir dosyamız var. Ereğli’deki Devlet Hastanesi eski arsalarının ve binalarının yeni bir fakülte yapılmak üzere veya yeni bir fakülteler kampüsü yapılmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devir edilmesine ilişkin bir dilekçe yazdık. Konunun zaten takipçisisiniz. İnşallah bu konuda seçimlerden önce sizlerin müjdeli haberinizi bekliyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ve Ereğli Devlet Hastanesi eski binasının da bulunduğu alanın Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devir edilmesine yönelik çabalarını sürdüğünü belirten Candan, 3.5 yıllık süreçte ilçeye önemli hizmetler kazandırabilmek için gece gündüz çaba ortaya koyduklarını söyledi. Karadeniz Ereğli’nin birçok problemi olduğunu da ifade eden Candan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Benim milletvekili olalı 3.5 seneyi 1 ay geçti. Geride kalan bu süreç içerisinde hizmet edebilmek noktasında gecemizi gündüzümüze kattık, Ereğli’ye elimizden geldiğince yatırım gelmesi için çalıştık. Başarılı olduk mu, evet başarılı olduk, başarısız olduğumuz durumlarda tabiki var. Ben milletvekili olduktan 1 sene sonra yeni Devlet Hastanesinin temeli atılırken Bozhane’de otururken o bölgeye bakarak, ‘bu karşıyı fakülteler kampüsü yapmak istiyoruz’ dedik. Ben üniversiteden gelen birisi olarak şahsen fakültelerin mahallelerin arasında yüksek lise gibi fakülteler olmasından hicap duyuyorum, üniversite böyle olmaz. Üniversite yüksek lise değildir, üniversitelerin kampüsü vardır. Mezun olacak öğrenciler kampüs ve ortam ile birlikte ufuklarını geliştirirler. Mahalle aralarında lise binası gibi binalar ile üniversite öğrencileri olmaz, bunu defalarca söyledim. Elimden geldiğince bana ulaştırdığınız bu dosyayı Başbakanımıza ileteceğim. 3 Defa konu ile ilgili Başbakanımıza dosyayı verdim, son dosyayı verirken yanımda Ereğli Belediye Başkanı vardı. Seçim arefesinde Başbakanımız ile tekrar görüşeceğiz bu konuyu, Sağlık Bakanımıza kendisinin direk talimat vermesi gerekiyor, diğer türlü devlet kurumları elindekini vermeme eğilimindedir, bu da normaldir. Biz buna bir yol bulacağız, inşallah. Bu seçimden önce bu işi halletmek için ben hatta ve hatta Bülent Arınç Bey, Numan Kurtulmuş bey ile sohbet ederken dedim ki, ‘’Başbakana dosyayı verdim, sizlerin de desteğini bekliyorum, beni gerekirse milletvekili yapmayın ama burayı eğitim için verin’ dedim”

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER