Ereğli heyeti, yurtdışından döndü

Kdz. Ereğli´de eğitim projesi kapsamında yurtdışına çıkan 13 kişilik eğitmen gurubunun, incelemelerini tamamladıkları bildirildi.

Ereğli heyeti, yurtdışından döndü
HABER MERKEZİ- Kdz. Ereğli´de eğitim projesi kapsamında yurtdışına çıkan 13 kişilik eğitmen gurubunun, incelemelerini tamamladıkları bildirildi.

 

Erasmus+ projesi kapsamında kabul edilen ‘Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olan öğrencilere yönelik Avrupa’daki Eğitsel Tanı ve Destek Hizmetleri ile Mesleki Uygulamalarının incelenmesi’ konulu proje kapmasında, Almanya ve Hollanda’ya giden heyetin, ilçeye döndükleri belirtildi.

Ereğli Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Ali Kemal Çiftçi, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Belçika ve Fransa’ya da kültür gezileri düzenlendiği söyledi.
Heyetin, çeşitli eğitim ve seminerlere katıldığını da anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

“Karadeniz Ereğli Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak Almanya ve Hollanda’ya yapılan eğitim amaçlı hareketlilikler tamamlanmış olup eğitimlerimizde ‘Dikkat Eksikliği’ ve ‘Hiperaktivite Bozukluğu’ olan öğrenciler için yapılan eğitsel ve mesleki çalışmalar incelenmiştir.

Almanya ve Hollanda da eğitim ve seminer programlarına katılım sağlanmış ve özellikle bu öğrencilerin mesleki yerleştirme süreçleri yerinde incelenmiştir. Proje Kapsamında Belçika ve Fransa’ya Kültür gezileri yapılmıştır.”


İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DESTEKLERİYLE…


Müdür Yardımcısı Çiftçi, Ereğli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nce yürütülen projenin çeşitli kurumlarca desteklendiğini de vurgulayarak açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Projemize Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yanı sıra Uzunmehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çaycuma Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürlükleri, katılımcı ortak olarak desteklerini vermiştir. 
10.05.2015 ile 24.05.2015 tarihleri arasında Almanya ve 15.06.2015 ile 30.06.2015 tarihleri arasında Hollanda incelemelerine 13 kişi olarak personel hareketliliği sağlanmıştır. Proje oldukça verimli geçmiş olup ilerleyen zamanlarda yeni projeler yapılması planlanmaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER