Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu´ndan uyarı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Fiziksel engelliler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda ilçe protokolü ile fiziksel engelliler ve aileleri bir araya geldi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu´ndan uyarı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Fiziksel engelliler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda ilçe protokolü ile fiziksel engelliler ve aileleri bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ilçede taşımacılık yapan halk otobüslerinin engelli, emekli, polis, asker ve diğer hak sahiplerinin ücretsiz taşınması noktasında çıkan kanun ve mevzuatları yerine getirmesi için Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile halk otobüsleri kooperatifi yönetimini uyardı.
Kdz. Ereğli Fiziksel engelliler Derneği tarafından Kırmacı Mahallesi’nde bulunan dernek binası bahçesinde kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ Amiral Hasan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, fiziksel engelliler ve aileleri katıldı.

KAYMAKAM MADENOĞLU BELEDİYE VE HALK OTOBÜSLERİ KOOEPRATİFİNİ UYARDI

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu engelliler ve aileleri ile düzenlenen kahvaltıda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kdz. Ereğli Belediyesi ile Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetimi’ne sitem etti. Madenoğlu konuşmasında “İlçemizde engellilerimiz ve onların aileleri ile ilgili olarak gerçekten güzel şeyler yapılmaktadır. Belediyemiz, derneklerimiz, rehabilitasyon merkezlerimiz ve kaymakamlığımız elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz. Şu anda yaşlılarımız ve engellilerimizle alakalı yaklaşık 100 kişiye evde bakım hizmetimiz devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde engellilerimize at ile terapi hizmetimiz olmuştur. Belediyemizin hizmetlerini belediye başkanımız anlattı. Yalnız burada şunu söylemek istiyorum. Sözüm hem ilgili derneklere hem de sayın belediye başkanımızadır. Bilindiği üzere 65 yaş üzeri ile engelli vatandaşlarımıza, şehit yakınları ve gazilerimize, resmi üniformalı, polis asker, gümrük muhafaza ve orman muhafaza memurları gibi… İlçemizde yazışmalarımıza rağmen, devletimiz her ay araç başına 600 TL ödemeye yapmayı kabul etmesine rağmen, bununda kanun ve yönetmelikle açık bir şekilde hüküm altına alınmasına rağmen maalesef burada belediyemizin sözleşme yaptığı ilgili kooperatifin bu konuda vatandaşlarımızı tatmin edecek şekilde bir uygulama içerisinde olmasını arzu etmemize rağmen, yer yer zaman zaman uygulamakla beraber yeteri kadar uygulandığını görememekteyiz. Bu konuda ilgili derneklerin hem kooperatifi hem de belediyemizi tavır almaya, iş yapmaya sevk etmeleri konusunda sık sık başvurmakla beraber burada belediyemize de büyük bir görev düşüyor başkanım. Bunu icra edelim ve ne gerekiyorsa yapalım. Bu uygulama ilçemizin kanunlara ve mevzuatlara ne kadar uygunluğunun bir göstergesi olacaktır bu. İlçemiz kanunlara, mevzuata, hukuka son derece uygun davranan, huzur içerisinde yaşamayı kendisine düstur ve şiar edinen insanların içerisinde olduğu bir halktır. Böyle bir ilçemizde kanunların ve mevzuatın uygulanması gerekir. Bunun uygulanması içinde ille de ceza gerekmez. Ben burada kahvaltı yaparken sizlerin de bunu duymasını istedim” dedi.

“ENGELLİLERE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Kdz. Ereğli Belediyesi’nde görev yaptığı iki yıl içerisinde engellilere yönelik güzel çalışmalar yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bundan sonraki görev süresi içerisinde de talep edilen istekleri yerine getireceğini söyledi. Göreve geldiğinde eski belediye binasında asansör olmadığı için engelliler makama gelemeyince kendisinin aşağı inip görüşme yaptığını dile getiren Uysal, asansörlü olan yeni belediye binasına geçtiklerinde bu sorunu ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Ereğli’de oturarak voleybol takımı ve engelli folklor ekipleri kurduklarını belirten Uysal, sahil bandına ise akülü sandalyeler için şarj yerleri yaptıklarını vurguladı.

2 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ

Kdz. Ereğli Fiziksel engeliler Derneği Başkanı İsmail Şentür’de konuşmasında ilçede 2 binin üzerinden kişiye hizmet verdiklerini söyledi. Çalışmalarında kendilerine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Şentürk şunları söyledi; “Karadeniz Ereğli Fiziksel Engeliler Dernek Başkanı İsmail Şentürk kahvaltıda yaptığı konuşmada, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Sayın Belediye başkanımız Hüseyin Uysal’ın destekleriyle düzenlediğimiz kahvaltıda bir aradayız. Dünya nüfusunun yüzde 12.9’u engelli olarak kabul edilmektedir. Bizler 94 köy ve ilçe merkeziyle birlikte, Fiziksel Engelliler Derneği çatısı altında çeşitli engelli gruplarına mensup 2 bine yakın engelliye hizmet vermenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Söz konusu bu çalışmalara destek veren, başta yönetim kurulum olmak üzere, mülki amirlere, iş adamlarına, Erdemir’e, Türk Metal Sendikası Ereğli şubesine, sayamadığım birçok dostuma teşekkür ediyorum. Bugün ki etkinliğimize derneğimize üye olan sadece 100 engelli kardeşimizi ve ailelerini davet etmek durumundaydık. Çünkü bizler ailelerle birlikte 4 bin kişilik bir aileyiz. 4 bin kişinin aynı anda kahvaltı yapabileceği bir mekan yok. Bizler, burada olmayan arkadaşlarımızın da duygularını tercüme etmekteyiz. Engelli olmak kişinin kendi tercihi değildir. Hiç kimse sabah evinden çıkarken akşam evine sakatlanmış olarak dönmeyi istemez. Hiçbir anne dünyaya engelli bir çocuk getirmek istemez. Bizler, engelliler olarak toplumun bize acımasını değil, imkan tanımasını istiyoruz. Bir binaya geldiğinizde sizlerin merdivenle çıktığınız yerde biz o binaya asansör konulmasını istiyoruz. Aslında sizlerle beraber toplumu paylaşabileceğimiz, ekonomik, kültürel ve sosyal alanda hepinizle bir arada olabileceğimiz imkanlar istiyoruz. Aslında çok şey de istemiyoruz.
Bugün bu kahvaltıya katılımınızdan dolayı, gerek engelli arkadaşlarıma, gerekse protokole çok teşekkür ediyorum. Bizler çatısı altında bulunduğumuz Fiziksel Engelliler Derneği’nde engellilere meslek edindirme kursları, tekerlekli sandalye bağışı yanı sıra istihdam imkanları sunmaktayız. Çalışmalarımıza destek verenlere teşekkür ediyoruz. Vermeyenleri de destek vermeye davet ediyoruz.”
Yapılan konuşmaların ardından Fiziksel Engelliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren tekstil atölyesi kursiyerleri çalışmalarından ötürü Fiziksel engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’e teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2016, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER