Ereğli Kent Konseyi Şehit Annelerini Unutmadı

Kdz. Ereğli Kent Konseyi, Anneler gününde şehit annelerini unutmadı.

Ereğli Kent Konseyi Şehit Annelerini Unutmadı


 
Kdz. Ereğli Kent Konseyi, Anneler gününde şehit annelerini unutmadı.Kdz. Ereğli Kent Konseyi Anneler gününde Polisevinde şehit anneleri için kahvaltı organizasyonu düzenledi. Şehit Anneleri için özel olarak düzenlenen Kahvaltıya, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Kent Konseyi Müdürü ve Meclis Başkanı Ayfer Yavuz, Kent konseyi yöneticileri ve çok sayıda şehit annesi katıldı. Etkinliğe katılan Şehit anneleri ile yakından ilgilenen Ereğli Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşarken, Şehit annelerinin de duygulandığı gözlemlendi.

“BİZLER CENNETİN ANNELERİN AYAKLARININ ALTINDA OLDUĞUNA İNANAN EVLATLARIZ”

Bu özel günü aziz şehitlerin anneleriyle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Keskin şunları söyledi; Bizler cennetin Annelerin Ayaklarının altında olduğuna inanan evlatlarız, Dünyada hiçbir karşılık beklemeden sevgisini gösteren şüphesiz annelerdir. Gece gündüz demeden evladı için çalışan, vatana millete hayırlı olması için çabalayan annelerimiz için ne kadar dua etsek azdır. Anneler günümüzü kutlarken de toplumda kadının yerini unutmamak gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu özel günde çocuklarıyla birlikte mutlu olan annelerimiz olduğu gibi, bu mutlu günde açları tazelenen annelerimiz var ki; işte onlar şehit aileleri. Annelerin evlatlarıyla kucaklaştığı onlardan çiçekler aldığı böyle bir günde, siz ellerinizde çiçeklerle bin bir sıkıntı ve zorluklara göğüs gererek yetiştirdikten sonra teröre kurban verdiğimiz evlatlarınızı şehitliklere ziyarete gidiyorsunuz. Sevgilerin en yücesi olan vatan ve bayrak sevgisiyle yoğurduğunuz evladınız yine bu sevginin bir göstergesi olarak vatan topraklarında ölümsüzlüğe kavuştu. Şehit ailelerimiz dimdik ayakta, kendileri için üzgünüz diyenlere vatan sağ olsun diyebilecek kadar güçlü ve onurlular. Çok iyi biliyorum ki; yüreğiniz yaralı ve gözyaşlarınız hiç dinmedi. Bilmenizi isterim ki; sizde bu ülkenin varlığı ve birliği için gönlünü bayrağa canını vatanına feda etmiş şehit evlatlarımızın mübarek emanetlerisiniz. Yüreğinde sınırsız sevgi ve sabır taşıyan, her acıya katlanan, değerine paha biçilemeyen, dünyanın en güzel ve en özel anneleri sizlerin Anneler Gününü kutluyor ellerinizden öpüyorum.”dedi.

DEMİRDÜYEN, KENT KONSEYİ YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Anneler günü dolayısıyla şehit annelerini unutmayan Kent Konseyi yönetimine teşekkür eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen ise, Kent Konseyi Yönetimi adına Kent Konseyi Müdürü ve Meclis Başkanı Ayfer Yavuz’a teşekkür plaketi taktim etti.

UYSAL, HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Şehit annelerinin her daim yanında olduklarını belirten Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Acılarınızı paylaşıyoruz, inşallah ilerleyen günlerde daha güzel ortamlarda birlik beraberlik içerisinde olacağız. Herhangi bir isteğiniz arzunuz olursa dernek başkanımıza söylersiniz, bizler de birlik beraberlik içerisinde o sorunlarınızı hallederiz. Anneler gününüz kutlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER