Ereğli, önümüzdeki yıllarda il olmanın heyecanını yaşayabilir

Ereğli, önümüzdeki yıllarda il olmanın heyecanını yaşayabilir

Ereğli, önümüzdeki yıllarda il olmanın heyecanını yaşayabilir

Kdz. Ereğli İlçesi’nde, Ereğli Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Hüseyin Uysal başkanlığında yapıldı. Uysal, gündem maddeleri öncesi yaptığı uzun konuşmada, 15 Temmuz darbe kalkışması, sonrası, tutulan demokrasi nöbetleri ve süreçte gelişen diğer olayları hatırlattı.
Yaşanan olumsuzluğun siyasi irade, halk, asker ve polis birlikteliğiyle aşıldığını anımsatan Uysal, 7 Ağustos’ta başlatılan ‘Yenikapı’ ruhunun ise Karadeniz Ereğli’de de yaşatılması gerektiğinin vurusunu yaptı.

BELEDİYE İCRAATLARINI ANLATTI

Başkan Uysal, belediyede biten/süren çalışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Belediyenin, toplam borcundan 16 milyon lira ödendiğini, araç parkına 57 araç alındığını, içme suyu çalışmalarında sona yaklaşıldığını kaydeden Uysal, üniversite yer tahsisi, yıkılan eski belediye hizmet binası, terminal ve hastane yolu ile ilgili konuştu. Uysal, şu ifadeleri kullandı:

ÜNİVERSİTE YER KONUSU

“Bu binaların tamamı yıkılacak, yıkıldıktan sonra da Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer bu binaların tekrar bir mimarisi yapılacak. Ben alan projeyi gördüm, şehrimize yakışır bir alan proje. 3 katı geçmeyen bir yapılaşma, kütüphanesi ile sosyal donatıları ile ilçemize ve o bölgedeki coğrafyaya yakışan bir mimarisi var. İnşallah da yıkıldıktan sonra da biran önce öğrencilerimiz içerisinde cıvıl cıvıl eğitimlerini görürler.

TERMİNAL… HASTANE…

“Gülüç-Kepez arasındaki karayolu bitti. Bizler aralardaki refüjleri ve yanlardaki boş alanlarının çevre düzenlemelerini yapıyoruz, daha da güzel olacak inşallah. Orada bir de Kepez ile Neyren tepesine kadar 10.5 kilometrelik bir yol var. Burası da 2017 yılında bitecek.
Hastane kavşağı ve o bölgedeki yapılaşmanın 2-3 ay içerisinde biteceği söylendi. O bölgede biliyorsunuz terminalimiz var, bitti. Güvenlik önlemleri ve temizliğini yapıyoruz ancak açma konusunda da bilindiği gibi o bölgede araçların giriş çıkışları zor olduğu için bizlerde buraya terminale bağlanan yan yol çalışmalarına başladık inşallah bu da kısa sürede bitecek. Yine kavşaktan hastaneye bağlanan bir yol var. Burası ilk açıldığı zaman öncelikle asfaltını dökmüştük. Gözle görünmeyen mi derler asfalt nereye döküldü diye, gerçekten Ereğli coğrafyası çok büyük. Büyük bir coğrafya yapılanlar anlatılmazsa gerçekten gözden kaçıyor. Burada da asfaltlama çalışmalarımızı yapacağız.

SU KONUSUNDA SONA YAKLAŞILDI

Kızılcapınardan memba niteliğinde çok güzel bir suya kavuşacağız. 12 tane üniteden dinlenen, klorlanacak her türlü işlemden geçtikten sonra ilçemize gelecek. Kasım ayından itibaren Kepez bölgesinde su verilmeye başlanacak. Orası bittiği zaman Sarıkorkmaz ve Kırmacıdaki su depolarının da yerleri hazır. Müteahhit firma bunları yapacak. 2016 Yılının sonunda biz suya kavuşacağız.

GÜLÜÇ IRMAĞI…

En büyük hayalimiz Gülüç Irmağıdır. Irmağı, ileriki yıllarda Ereğlinin en güzel bir yaşam alanı haline gelecek. Bu konu ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Gerek Topçalı gerekse Hamzafakıhlı bölgesindeki insanlar da akrabalar çünkü bunları Bölücek halkı ile buluşturmak hem köprü hem de su taşkınlarını önlemek için Gülüç Irmağı’ndaki çalışmalarımız devam ediyor.

16 MİLYON LİRA BORÇ ÖDENDİ

En önemlisi borcumuzu 16 milyon lira daha ödedik. Göreve geldikten sonra 16 milyon lira borcumuzu ödedik. Bunlar biliyorsunuz özel banka, iller bankasına borçlarımızdı. Bu borçları 16 milyon daha da azalttık. Bu arada hiç de borçlanmadık. Zaten borçlansak sizlerden yetki alırız.

ARAÇ PARKI ZENGİNLEŞTİ

57 tane araç ve iş makinesi aldık, artık Batı Karadenizin en güçlü araç parkına sahibiz. Hatta aradaki açığı kapatmalarına ihtimal bile yok. Ulaştırma Müdürlüğümüz 15 yıllık bir çalışmayı ortaya koydu, 15 yıl sonra araçları belediyemize almakla edeceğimiz kar miktarı 70 milyon lira kardayız.

ANIT, 8 KASIMA HAZIR

Uzunmehmet Anıtı’nı, 8 Kasım Uzunmehmeti Anma Günü’ne yetiştiriyoruz. Bu çalışmalar da devam ediyor.

BELEDİYE ESKİ BİNASI...

En çok merak edilen belediye binası, herhalde yıkıldı yerine ne yapılacak, acaba yeşil alan mı olacak, park mı olacak, keşke yıkılmasa mıydı? Bir keşke yıkılmasaydı hayatta mutlu olmak istiyorsanız keşkeleriniz az olacak.
Burayı koruyarak binamızı yapacağız. Aynı bina olacak ama burası açık sergi, açık görme yeri olacak. Dünyada da bir kaç yerde örneği varmış. Bir tanesi Yunanistan bir tanesi İspanyada diyorlar. Bu bina artık canlı hareketli gezilebilen bir binamıza inanılmaz bir değer kattık hatta biz müdür arkadaşlarımız ile de görüşüyoruz biz buradan bir ödül alma peşindeyiz. Burası ziyaretçilerin akınına uğrayacak, tarihle kültür ile ilgilenen insanların ziyaret ettiği bir yer olacak.

VE ÇETİNAPATAY BULVARI…

Çetin Apatay Bulvarı çalışmaları devam ediyor. Dün sabah bana eski ve yeni hali geldi. Dağlar kadar fark var. Yani şu hali ile bile kalsa, asfalt dökülmeden hiçbir şey yapılmadan kalsa eski ile yenisi arasında siyah ile beyaz kadar fark var.
Burada çöp kovaları farklı olacak, bayramdan sonra asfaltı dökülecek. Durakları ise Ereğli bölgesinde şuana kadar kullanmadığımız duraklar olacak. Son derece estetik ve modern duraklar olacak.

ANLATTI, SONUNU ‘İL OLMAYA’ BAĞLADI!!!

Aslında, Ereğli, gönüllerde bir şehir. İnşallah yakında da bizler de kamuoyu da takip ediyoruz, il olmak içinde ilk adımlar atıldığını duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da il olmanın heyecanını coşkusunu mutluluğunu hep birlikte yaşarız.

HEM KENT MEYDANI HEM KÜLLİYE

Kent Meydanı bizim için en önemli. En kısa zamanda kent meydanı başlayacak. Belki de şehrimizdeki en önemli projemiz kent meydanı projesi ile devam ediyor. İnşallah Ereğli halkı ile sizlerle birlikte kent meydanı ve külliyemiz ile birlikte başlama heyecanını ve coşkusunu yaşayacağız. Hem kent meydanımız hem külliyemiz olacak.

BELEDİYEDEN ‘EL ÇEKTİRİLEN’ İŞÇİLER!!!

Gündem maddelerine geçiş sırasında, CHP gurubu, Ereğli Belediyesi’nde açığa alınan işçilere uygulanan muameleyi hatırlattı, kim ya da kimlerin kararıyla alındığına ilişkin Meclis’e soru önergesi verildi. Uysal, durumların, Olağan Üstü Hal (OHAL) gereği yaşandığı söyledi.

ÇETİNAPATAY DEĞİŞTİ, ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR OLDU

Meclisin resmi oturumunda ise gündemdeki 11 madde görüşüldü. Çetin Apatay Bulvarının isminin Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı olarak değiştirilmesi CHP ve AK Partili Meclis Üyelerinin tamamının evet oyları ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER