Ereğli Ülkü Ocakları tepki göterdi

Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları Başkanlığı, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki uygulamaları düzenlenen basın açıklaması ile protesto etti.

Ereğli Ülkü Ocakları tepki göterdi


Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları Başkanlığı, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki uygulamaları düzenlenen basın açıklaması ile protesto etti. Ereğli Ülkü Ocakları binası önünde toplanarak Atatürk anıtı önüne kadar yürüyen grup, ellerindeki afiş ve pankartlarla Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde Müslüman Türklere zulüm uygulayan Çin yönetimine tepki gösterdi. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen basın açıklaması saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kamil Gencer, Doğu Türkistan’da uzun yıllardır devam eden zulüm içerisinde Müslüman Uygur Türkleri’nin yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.
İnsan hakları beyannamesinin Türkistan söz konusu olduğunda hiç bir hüküm teşkil etmediğini belirten Gencer , Doğu Türkistan´ın demokratik yapısını değiştirmek için he türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte söz konusu Doğu Türkistan olduğunda insan hakları beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir dedi.
Anıt Önünde düzenlenen  basın açıklamasına,Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ereğli Şube BaşkanıMehmet Ali Demirdüyen,MHP Gülüç Belde Başkanı Atilla Tarık Semiz,MHP Ereğli Kadın Kolları Başkanı Ayla Türk,MHP Gülüç Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Yıldırım,MHP Ereğli İlçe Yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Ülkücü genç katılarak destek verdi.
 
Basın açıklamasının ardından Çin bayrağı yakılırken, bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER