Ereğli Yaşanabilecek bir şehir

Ereğli Gazeteciler Derneği Yönetimi, Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan’a nezaket ziyaretinde bulundu

Ereğli Yaşanabilecek bir şehir

Ereğli Gazeteciler Derneği Yönetimi, Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ereğli’nin güvenliği için vatandaşlarla el birliği içinde gece-gündüz çalıştıklarını belirten Tufan, “Ereğli’de şuana kadar gördüğümüz en büyük problem köylerdeki pat pat kullanımı” dedi..

Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, 2. Başkan Bilgin Avcı, Yönetim Kurulu Üyeleri ile bazı dernek üyeleri, Ağustos atamalarıyla birlikte Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı görevine atanan J.Yüzbaşı Gökhan Tufan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, Tufan’a ilçedeki görevinde başarılar dileyerek, dernek üyelerinin kolluk güçleriyle iç içe birlikte görev yaptıklarını ve her zaman Jandarma’nın çalışmalarında yanlarında olacaklarını söyledi.

EREĞLİ YAŞANABİLECEK BİR ŞEHİR..

Jandarma Komutanının evinin Türkiye’nin her bir kilometre taşı olduğunu söyleyen ve ‘Evimizi sırtımızda taşıyoruz’ diyen Yüzbaşı Gökhan Tufan, “Ereğli’de görevimize başladığımız günden itibaren rutin çalışmalarımızın dışında ilçeyi tanımaya çalışıyorum. Çok güzel bir sahili var. Yaşanılacak bir şehir. İnsanları çok iyi. Burada olmaktan ve hizmet etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

“HALKIMIZIN DUYARLILIĞI MEMNUNİYET VERİCİ”

Ereğli halkının her türlü olaya karşı duyarlı olduğunu belirten Komutan Tufan, “Bizim görevimiz can ve mal emniyetini sağlamak. Bunun içinde sorumluluk sahamızda gece gündüz çalışıyoruz. Şuana kadar çok ciddi bir olayla karşılaşmadık. İlk geldiğimde Çaycuma bölgesinde bir cinayet olayı vardı. Şunu söyleyebilirim, Ereğli’de insanlar çok duyarlı. Jandarma zaten halkla iç içe, bunu sağlamaya gayret gösteriyoruz. Eğer bu sağlanamazsa orada suç oranları artar. Ancak Ereğli’de insanlarımız duyarlı. Ağustos aylarında fındık döneminde yaşadığımız dönemsel kavga ve tartışmaların dışında çok önemli bir sorun yaşamıyoruz şuana kadar. Zaten modern kolluk anlayışı, sadece kolluk gücüyle değil, halkın da katılımıyla sivil toplum örgütlerinin, siyasilerin ve halkımızın iç içe olduğu bir yapıyı gerektiriyor. Bizde bunun için çalışıyoruz ve önümüzdeki dönemde bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“ORGANİZE SUÇ YOK, TEK SORUN PAT PAT KULLANIMI”

Ereğli’de organize-planlı bir suç anlayışının bulunmadığını ve sadece köylerdeki pat pat kullanımının önemli bir sorun olduğunu belirten Komutan Tufan, “Ereğli’de organize, planlı bir suç anlayışını görmüyorum. Önemli bir sorun olarak köy yollarında, trafikteki pat pat kullanımı var. Bunun da değişik nedenleri var. Üzerinde bir çalışma yapıyoruz. Her ne kadar cezalar caydırıcı olmasa da siyasilerin bunun üzerinde bir çalışma yapacaklarını düşünüyorum. Biz yine de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Şuanda bunu önlemenin en önemli yolu, eğitimden geçiyor. Kandilli bölgesinde halkı bilgilendirme toplantısı yaptık. Önümüzdeki günlerde Ormanlı’da yapacağız. Bu bölgelerde Pazar alış verişinin olduğu günleri seçiyoruz ki, halka daha çok ulaşalım. Ayrıca, uyuşturucu kullanımı konusunda da ayrıca bilgilendirme toplantıları yapacağız. Belli bir plan dahilinde halkımıza ulaşıp, bilgilendirme toplantılarını sürdüreceğiz” dedi.

Yüzbaşı Gökhan Tufan, son olarak vatandaşların hiç çekinmeden ne konu olursa olsun Jandarmayı arayabileceklerini söyledi.

Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, ziyaretin anısına Komutan Tufan’a Gazeteciler Derneği flamasını takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER