Ereğli´de Alkollü sürücü ve 3 arkadaşı gazetecilere tekme tokat saldırdı

Ereğli´deki kazada 1 ağır 4 kişi yaralandı

Ereğli´de  Alkollü sürücü ve 3 arkadaşı gazetecilere tekme tokat saldırdı



Zonguldakın Ereğli ilçesinde, eşini hastaneye götürmeye çalışan bir kişi kamyonetiyle kavşakta otomobille çarpıştı. 4 kişinin yaralandığı kaza sonrası olay yerine gelen başka bir aracın sürücüsü önce polisle tartıştı, ardından da kendilerini görüntüleyen gazetecilere tekme tokat saldırdı. 
Kaza, gece saatlerinde Kışla Kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, rahatsızlanan eşini hastaneye götüren Gökhan Aksoyun (37) idaresindeki 67 LZ 069 plakalı kamyonet ile Erhan Andiç (24) yönetimindeki 67 TL 898 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Erhan Andiç, akrabası Burak Andiç (22) ile kamyonet sürücüsü Gökhan Aksoy ve eşi Tuğçe Aksoy (35) olay yerine çağrılan ambulanslarla Kdz. Ereğli Devlet ve ilçedeki özel hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Erhan Andiç’in kafasını çarpması nedeniyle durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Alkollü sürücü ve arkadaşları gazetecilere tekme tokat saldırdı
Kaza sırasında Ferdi D., idaresindeki 34 UZ 0148 otomobille olay yerine gelirken, bir yakınının kaza yaptığını duyduklarını belirterek, polisten bilgi almaya çalıştı. Trafik polisinin alkollü olduğunu anladığı sürücüden ehliyet ve aracın ruhsatını istemesi üzerine tartışma çıktı. Ferdi D.’nin arkadaşları Yetiş D., Ercan D. ve Sinan K. de polise itiraz etmeye başlayınca tartışma daha da büyüdü. Polisin üzerine yürüyen alkollü sürücü ve arkadaşları oğullarının kaza yaptığını duyduklarını belirterek, kendilerini bırakmalarını istedi. Bu sırada kazayı haber yapmak için olay yerinde bulunan gazetecilerin kendilerini görüntülediğini fark eden Yetiş D.’nin gazetecilere tepki göstermesi üzerine Ercan D., gazetecilere saldırdı. Polisin ayırmaya çalıştığı kavga sırasında 4 kişi muhabir Sinan Kabatepeye tekme tokat saldırmaya başladı. Kavgayı ayırmakta güçlük çeken polis ekipleri saldırganları biber gazı sıkarak durdurabildi. Polise ve gazetecilere tepki göstermeye devam eden Ercan D. küfrederek ve tehditlerde bulunarak, “Biraz sonra burası ne olacak göreceksin. Hepinizi yakacağım” dedi. Kalp hastası olduğunu öne sürüp polislerin kendisine dokunamayacağını söyleyen Ercan D., elleri kelepçelenip polis otosuna götürüldüğü sırada hakaretlerde bulunmaya devam etti. Kaza yerine çok sayıda takviye polis ekibinin gelmesi ile saldırganlar gözaltına alınarak karakola götürüldü. Saldırıya uğrayan iki gazeteci hastanede alınan doktor raporunun ardından karakola giderek, kendilerine saldıran 4 kişiden şikayetçi oldu.
Sürücü Ferdi D.’nin ehliyetinin, aracının ruhsat ve muayenesinin olmadığı anlaşılırken, yapılan muayenesinde 137 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis muayenesi bulunmayan otomobili çekici ile belediye otoparkına kaldırırken, Ferdi D.’ye ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmak, araçta ruhsat ve muayene bulunmaması gibi maddelerden yaklaşık 4 bin 500 TL ceza kesti.
Polis kaza ve saldırı olayı ile ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2016, 06:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER