EREĞLİ´DE ALTI ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU

EREĞLİ´DE ALTI ÖĞRENCİ HASTANELİK OLDU
gundemeregli.com
-Ereğli ilçesinde, öğle yemeğinde ekmek arası köfte yiyen altı öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Olay, saat 14.00 sıralarında Kdz.Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi yakınında bulunan bir büfede meydana geldi. Lise 1. sınıf öğrencileri 15 yaşındaki Selinay Y, Sezen S, Neslihan B ve Buse A, okullarının yakınındaki bir büfeye giderek ekmek arası köfte yedi. Yemek yedikten bir süre sonra halsizlik ve mide bulantısı başlayan öğrenciler baygınlık geçirmeye başlayınca olay yerine ambulans çağırıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan öğrenciler ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrencilere gıda zehirlenmesi şüphesiyle serum takıldı. Dört öğrencinin tedavisi devam ederken aynı büfede yemek yiyen Emine Ç ile İrem K da benzer şikâyetlerle hastaneye geldi. 2 TL’ye satılan ekmek arası köfteden zehirlenen öğrenci sayısı 6’ya çıktı.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan öğrencilerin arkadaşlarından Reyhan Ç., 4 arkadaşının yedikleri ekmek arası köfteden zehirlendiğini ifade etti. Büfede temizliğe dikkat edilmediği için kendilerinin söz konusu yerde yemek yemediğini anlatan Reyhan Ç, şöyle konuştu: “Biz öğle arasında yemeğe çıktığımızda bir büfeye gittik. Orada yemek konulan yeri gördük. Yemek konulan yerde titizliğe dikkat edilmiyor. Eldiven ya da hiçbir şey kullanılmıyor. 2 TL idi sanırım ücreti. Arkadaşlarım ekmek arası köfte yedi. Yemek yedikten bir saat sonra belirtileri başladı zaten. Okulda arkadaşımızın biri bayıldı. Birinin de astımı tuttu aynı şekilde sonra hastaneye yönlendirildik.” Reyhan Ç, bir arkadaşının yediği ekmek arası köftenin içinden böcek çıktığını ve görmeden ısırdığı için dudağının şiştiğini ileri sürdü.
Yediği ekmek arası köfteden zehirlendiğini iddia eden Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Emine Ç de sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakkalda hamburger yedik. İlk başta bize bir şey olmadı, arkadaşlarımız kötü oldu. Bir saat önce biz fenalaştık”
Öğrencilerin hastanedeki tedavisi devam ederken büfe işletmecisi N.D. ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER