Ereğli´de Binlerce Vatandaş Cumhuriyet için yürüdü

Ereğli´de Binlerce Vatandaş Cumhuriyet için yürüdü

Ereğli´de Binlerce Vatandaş Cumhuriyet için yürüdü




Cumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kdz.Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyetyürüyüşü ve Fener Alayı düzenlendi. İlçe Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge veGarnizon Komutanlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe; ‘’Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, EreğliBelediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK parti Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakir,CHP Ereğliİlçe Başkanı Ş.Sertan Ocakçı, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, EreğlililerDerneği Başkanı Noyan Keskin, Köseler mahallesi kalkındırma derneği başkanıBirkan Demirel,taraftar Derneği gruplarıile vatandaşlar katıldı. BağlıkPolis Merkezi önünden başlayan yürüyüşe binlerce kişi ellerindeki TürkBayrakları ve meşaleler ile marşlar eşliğinde katılırken, vatandaşlarDevrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklalMarşının okunmasının ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Opr dr Hüseyin Uysal,”Cumhuriyet hepimizin, Cumhuriyet ülkemizde yaşayan 78 milyon insanın.Cumhuriyetimiz için, ortak değerlerimiz için 15 Temmuz darbe girişiminde olduğugibi o karanlık gece, o menfur ve hain saldırıdan sonra olduğu gibi birolmalıyız, beraber olmalıyız. Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi el elegönül,gönüle muasır medeniyetlerin ötesine geçmek için çalışmalıyız. ”dedi.


li Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Bağlık Polis Merkezi önünde toplanan grup, ellerindeki Türk Bayrakları ve meşaleler ile marşlar eşliğinde Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.ereglionder.com.tr/guncel/cumhuriyet-icin-yuruduler-h68708.html

EREĞLİ ÖNDER GAZETESİ

Kdz.EreğlideCumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümü nedeniyle yürüyüş ve fener alayı düzenlendi.



Cumhuriyetin93. kuruluş yıldönümü nedeniyle  Kdz.Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyetyürüyüşü ve Fener Alayı düzenlendi. Ereğli Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge veGarnizon Komutanlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe; ‘’ EreğliKaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, KaradenizBölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Ereğli BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplumkuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Bağlık Polis Merkezi önünden başlayan yürüyüşe binlerce kişi ellerindeki TürkBayrakları ve meşaleler ile marşlar eşliğinde Devrim Bulvarındaki AtatürkAnıtı önüne kadar yürüdü. Yürüyüş saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER