Ereğli´de buruk kutlama

Kdz. Ereğli İlçesinde Türk Polis Teşkilatının 171’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ereğli´de buruk kutlama
 
Kdz. Ereğli İlçesinde Türk Polis Teşkilatının 171’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Atatürk Anıtında düzenlenen törene, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek,Alptekin Dursun, Şube Müdürleri ve polis memurları katıldı. İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük’ün Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu. Bu sırada, göndere 3 Türk Bayrağı toka edildi. Günün anlam ve Önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Polis teşkilatının görevini hiçbir ayrım yapmaksızın gece- gündüz fedakârca çalışarak yaptığını söyledi. Ülkenin genel durumu nedeniyle kutlamada aşırıya gidilmesini doğru bulmadığını belirten Küçük, Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, mesleğe hizmeti geçmiş büyüklerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. “dedi.
FEDAKARCA ÇALIŞAN PERSONEL GRUBUYUZ
 
Mesleki bir tören olduğu için geniş bir davet katılım sağlamadıklarını ve bu kapsamda bir davette bulunulmamasına rağmen törene katılan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür eden Küçük şunları söyledi; “Ülkemizin içerisinde bulunduğu terörle mücadele, şehitlerimizin, gazilerimizin bulunduğu bir ortamda, ülkemizin zor koşullarında hem de benim yapım gereği öyle çok büyük şatafatlı bir törende bulunmayı arzu etmedik, arkadaşlar da mutabık kaldık. Törende bile, bayramda bile, anma gününde bile emniyet mensubu teşkilatı ve bizimle birlikte sivil hizmetlerde çalışan mensuplarımız, diğer polis unvanı taşımayan meslek kategorisinde çalışan personelimizin şöyle bir özelliği var. Bizim bayramımız kutlamamız, çok böyle düzenli tatillerimiz, plan programımız olmaz. Şuanda bile tören alanında bulunamayan, kritik noktalarda veya bulunması gereken yerlerde nöbet tutan arkadaşlarımız, devriyede olan arkadaşlarımız, karakol hizmetlerinde bulunan arkadaşlarımız, 155’de MOBESE’de bulunan arkadaşlarımız var. Yine aynı şekilde terörle mücadele kapsamında Ereğli, diğer tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Ereğli ilçe Emniyet teşkilatından da, şuan da Güney Doğuda çeşitli il, ilçelerde bulunan arkadaşlarımız var, görevden dönenler var, göreve çıkacak yeni arkadaşlarımız var. Her şeyden önce biz 8/5 mesaisi olan, 9/6 mesaisi olan bir meslek grubu değiliz. Gecenin 03.00’ndede gündüzün 04.00’nde de görev gereği yapmamız gereken konular, ifa etmemiz gereken görevler vardır. Gecesi gündüzü olmayan, bayramı seyranı olmayan fedakârca çalışan bir personel topluluğuyuz. Biz çalışmıyoruz görev yapıyoruz. Emirle ölüme giden şehit olan başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere, MİT teşkilatımız, az sayıda ki meslek grubundan birinin mensubuyuz. Bu vesile ile geçmişte, bugün görevlerini şerefle, fedakârca yapan tüm mensuplarımızı burada bir kez daha selamlıyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılı mutlu aileleriyle huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

ŞEHİT ÇINAR ZİYARETİ

Törenin adından, Küçük ve teşkilat mensubu polisler, Kemer Mahallesi Şehit Mezarlığı’nda bulunan Şehit Halis Çınar’ı mezarı başında andı. Öte yandan, Anıt’ta gerçekleştirilen tören sonrası, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli hatıra fotoğrafları çektirdiler, bir süre Cam Kafe’de oturarak sohbet ettiler.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER