EREĞLİ´DE CAMİİ HIRSIZLIĞI

EREĞLİ´DE CAMİİ HIRSIZLIĞI
gundemeregli.com
- Kdz Ereğli ilçesinde geceleyin 4 ayrı camiye giren hırsız, yardım paralarını çalıp kayıplara karıştı.
Hırsızlık olayı, dün gece saat 01.00 ile 05.00 saatleri arasında Hatip, Meydanbaşı, Ali Molla ve Hacılar Camilerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saat 01.00 sıralarında ilk olarak Sarıkorkmaz Mahallesi’ndeki Hacılar Camii´ne girdiği tahmin edilen hırsız, içeride bir şey bulamayınca şehir merkezinde bulunan Ali Molla Camii´ne girdi. Bayanların namaz kıldığı mescidin plastik kapısını zorlayarak içeri giren hırsız tuvalet kısmında toplanan yaklaşık 200 TL yardım parasını çaldı. Daha sonra Meydanbaşı Camii´ne geldiği tahmin edilen hırsız camı kırarak derneğe ait odaya girdi. Buradaki masa ve dolapların çekmecelerinde para arayan hırsız amacına ulaşamayınca aynı kapıdan dışarı çıktı. Hırsız son olarak ise Bağlık Mahallesi’nde ki Hatip Camisine girdi. Dernek Yöneticisi ve İmama Odası’nın dolap ve çekmecelerinde para arayan hırsız kameraları fark edince görüntü kayıtlarının tutulduğu odayı bularak buradaki hard diski kırdı. Kayıt odasında çekmecelerde bulunan derneğin yardım paralarını fark eden hırsız 100 Dolar, 200 Euro ve yaklaşık 50 TL bozuk parayı alarak girdiği yerden dışarı çıktı. Hırsızlık olayının fark edilmesi üzerine inceleme yapan polis 4 camide parmak izi incelemesi yaptı. Hatip camisindeki kameraların çektiği görüntüleri kaydeden ve hırsız tarafından parçalanan hard disk ise polis tarafından alınarak görüntülerin kurtarılması için Adli tıp Kurumu’na gönderildi.
Ali Molla Camisi görevlisi Sadullah Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada geceleyin bayanların namaz kıldığı mescitten içeri giren hırsızın tuvalet önündeki kabindeki yaklaşık 200 TL yardım parasını çaldığını söyledi.

KAMERALARIN KENDİSİNİ ÇEKTİĞİNİ FARK EDİNCE HARD DİSKİ KIRMIŞ
Hatip Cami Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemal Özkan ise camiye giren hırsızın 100 dolar, 200 Euro ve yaklaşık 50 TL bozuk para çaldığını ve görüntü kaydeden hard diski kırarak kullanılmaz hale getirdiğini söyledi. Caminin 9 ayrı kamera ile görüntülendiğini belirten Dernek Başkanı Özkan, 4 ayrı camiye giren hırsıza tepki gösterdi. Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saat 05.15 de beni hoca aradı. camide hırsızlık olduğunu söyledi. Polis arkadaşlar da buradaydı. İncelemelerden sonra camiye Kur´an kursu kapısından girmişler. İçeride ki plastik kapıyı kayırarak giriyor. Bizim caminin ön tarafından kameralar var. Kameralardan her şey belli olacak. Kamerada şu anda poliste. Hard diski de çıkarıp atmışlar. İçeride de görülecek. Bütün çekmeceleri boşaltmış. Bozuk paralar vardı. Bir miktar döviz vardı. Kameralar amfi diğer elektronik malzemeleri almamış dedi.

CAMİ HIRSIZLIĞINA TEPKİ
Dernek başkanı Cemal Özkan, açıklamasının ardından hırsızların içeriye nasıl ve nereden girdiğini, para ve diğer malzemeleri nereden aldıklarını gösterdi. Özkan, Allah´ın evine girmeyi vicdanen kabul edemediklerini söyleyerek, Camiden başka soyulacak çok yer varken neden camiye geldiğini anlayamadık. Camide para ve değerli bir şey olmaz. Çalacak bir şey yok. Bir kere insanın vicdanen camiye girmesi dinen ve vicdanen sakıncalı. Allah´ın evine girip hırsızlık yapması yakışır bir olay değil dedi.
Polis yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2014, 09:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
tayfun dündar
tayfun dündar - 10 yıl Önce

allahın evinden para çalıyorlar ya yazıklar olsun.

SIRADAKİ HABER