Ereğli´de FETÖ´den gözaltına alınan 4 katipten 1´i tutuklandı

Ereğli´de FETÖ´den gözaltına alınan 4 katipten 1´i tutuklandı

Ereğli´de FETÖ´den gözaltına alınan 4 katipten 1´i tutuklandı
 Zonguldakın Ereğli ilçesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 zabıt katibinden 1i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Kdz. Ereğli Adliyesinde görevli zabıt katipleri D.K., B.A, M.B. ile H.M.nin evlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bazı dokümanlar, bilgisayar kayıtları ve cep telefonlarına el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerden D.K. emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden B.A., M.B. ve H.M. ise dün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta sorgusu tamamlanan şüphelilerden H.M. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, B.A. ile M.B. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Operasyonun daha önce FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olduğu öğrenilen FET֒nün Kdz. Ereğli Adliyesi imamı İ.K.’nin ifadeleri doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER