Ereğli´de Gaziler günü kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak Ereğli ve çevre ilçelerde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Ereğli´de Gaziler günü kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak Ereğli ve çevre ilçelerde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Kdz. Ereğli’de Gaziler günü kutlamaları Atatürk anıtı önünde saat:09.00’da başladı. Törene, Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkan Vekili Reşat Latif ile bazı Belediye Meclis Üyeleri, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Emniyet Müdürü Timur Özgen, Müftü Recai Albayrak, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulu, Gazi Şehit Dul Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüven ile gazi ve şehit yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Atatürk Anıtı önünde Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Kdz Ereğli Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü ve Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Temel Şahin ,19 Eylül vatan hainlerine karşı, kahramanca mücadele eden Asker ,Polis tüm malul gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür” dedi.

Şahin şunları söyledi;“19 Eylül, Kurtuluş savaşında cepheden cepheye koşan, Bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bizlere armağan eden, İstiklal savaşı gazilerinin 19 Eylül Dünya barışının ve İnsanlık uğrunda Kore’de savaşan Türkün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden, Kore gazilerinin 19 Eylül Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve Akdeniz’in karanlık sularına gömen, Kıbrıs gazilerinin 19 Eylül Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, Üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı, kahramanca mücadele eden Asker polis tüm malül gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür. Bugün Gazi olmanın gururu ve kıvancını büyük bir coşkuyla yaşıyoruz, Kahraman gazi arkadaşlarımız “Gaziler Gününüz Kutlu olsun,19 Eylül gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizlerde paylaştığınızdan dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyorum, Orduya sadakat şerefinde diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını can verip toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet şükran ve saygıyla anıyorum, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Türkiye Harp Malulu, Gazi Şehit Dul Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüven ise yaptığı konuşmada , Yeni yerlerine taşınmalarından dolayı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr.Ercan Candan, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr. Hüseyin Uysal ve Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Yalçın Enç’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek minnet ve şükranlarımı arz ediyorum “ dedi.

Demirdüyen konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Bugün 19 Eylül Gaziler günü, Bugün bazı gazilerimiz buruk, bazıları acılı, Bazı gazilerimiz sevinçli, onurlu ve şerefli bu ismi üzerlerinde taşıdıkları için gazi denildikleri için Bugün Gazilerimiz Anne, Baba, Eş ve çocuklarına bu onur ve şerefle yaklaşıyor, yüzleri gülüyor onurlu olmuş bir insanın mutluluğunu yaşıyorlar. Mutlular, gururlular, sevgili gazilerimiz hep yüzünüz gülsün, mutluluğunuz daim olsun, Sana Ne mutlu vatanın, Bayrağın inancın şerefli armasını bedeninde taşıyorsun gazilerimiz hepiniz Yusuf yüzlü, her biriniz yunus gönüllü her biriniz ateşli yüreklersiniz, Bu vatan için hizmet edenleri unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız, “Ne Mutlu Türküm” diyene “dedi.

Program Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Sıla Sümeyye Uğuz, Orhan Seyfi Orhon’un ”Gazimize” adlı şiirini okuması ile sona erdi.

“ŞEHİTLER ANITINA KARANFİLLER BIRAKILDI”

Diğer Etkinliklerde ise, Çelenk Sunumunun akabinde Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanlığı ve Türkiye Harp Malülü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanlığınca Protokol üyeleri ve Vatandaşların katılımı ile Atatürk Anıtı arkasında bulunan şehitler Anıtına karanfiller bırakıldı.

“ÇANAKKALE GAZİMİZ HÜSEYİN KAÇMAZ’IN KABRİNDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU”

Saat:10.30’da ise, Kdz. Ereğli Müftülüğünce Kestaneci Mahallesi Mezarlığında yapılacak olan programda son olarak, Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın kabrinde Mevlid-i Şerif programı yapılarak, Mezarlıklarda Şehit ve merhum gazilerimizin kabirleri’ de ziyaret edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER