Ereğli´de hırsızlık olayı kameralara yansıdı

Ereğli ilçesinde bir marketten yaklaşık 26 bin TL değerinde sigara çalan hırsızlardan biri kısa süre sonra polis tarafından yakalandı. Hırsızların marketin önüne gelmesi ve kameraları ters çevirmeleri saniye saniye kaydedildi.

Ereğli´de hırsızlık olayı kameralara yansıdı

Olay geçtiğimiz Perşembe gecesi Müftü Mahallesi Yüzbaşı İzzet Dura Sokak’ta bulunan bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 3 kişi ticari bir kamyonet ile marketin önüne gelerek önce keşif yaptı, ardından da güvenlik kameralarını devre dışı bıraktı. Yanlarında getirdikleri levyeler ile marketin kepenklerini açan hırsızlar içerideki tüm sigara paketlerini çalarak olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan hırsızlığı sabah dükkâna geldiğinde fark eden market sahibi polise bilgi verdi. Olay yerine gelen Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş büro ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek zanlıların kullandığı otomobil ile içerisindeki üç kişinin kimliklerini tespit etti. Hırsızlık zanlılarından Y.Ç. (38) asayiş büro amirliği ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede yakalanarak göz altına alındı. Yapılan sorgusunun ardından adliyeye getirilen Y.Ç. savcılıkta verdiği ifadenin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Polis ekipleri kimlikleri tespit edilen diğer iki hırsızlık zanlısının şehir dışına kaçtığını belirleyerek yakalanmaları için çalışmalarını sürdürüyor.

Market sahibi Muzaffer Tammis hırsızlık olayını sabah iş yerine geldiğinde fark ettiğini söyledi. Güvenlik kamera görüntülerinde yüzleri maskeli iki kişinin ellerinde levyeler ile marketin önünde beklediğinin görüldüğünü dile getiren Tammis, zararının 26 bin TL civarında olduğunu ifade etti. Tammis gazetecilere yaptığı açıklamada “İçeriye girdiğimde ilk gördüğüm sigara raflarının boş olduğuydu. Daha sonra ise bir gün önce aldığım 300 karton kadar sigaraların da yerinde olmadığını fark ettim. Apartmanın güvenlik kamerasını incelediğimizde ise 2 kişinin maskeli ve eldivenli şekilde binaya yaklaştığı, iş yerimin önündeki kasanın üzerine çıkarak, mekanı gören kameranın yönünü değiştiriyorlar. Hırsızlar kilidini ellerindeki levye ile kırdıkları kepengi yarıya kadar kaldırmış, kapıyı da zorlayarak açıp içeriye girmişler. Yan taraftaki meyve tezgahını da görülmesinler diye kapının önüne yan şekilde koymuşlar. Yaklaşık 24-26 bin lira tutarındaki sigaraların tamamını almışlar, kasadaki bozuk paralara ise dokunmamışlar ” dedi.

MASKELİ HIRSIZLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Yüzleri maskeli iki hırsızın marketin önünde keşif yaptıkları anlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. İş yerine zanlılardan birinin önce gelerek keşif yaptığı, ardından da diğerinin gelerek kendilerini görüntüleyen güvenlik kamerasının yönünü yukarı çevirerek çekim yapılmasını engellediği tespit edildi. Polis kaçan iki hırsızlık zanlısının yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 19:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
ş
ş - 9 yıl Önce

valla bravo ne cesaret ereglinin gõbeginde hadi polisler uyudu askerler nerde hicmi duymadiniz

SIRADAKİ HABER