Ereğli´de iki katlı ahşap ev alevlere teslim oldu

Ereğli´ de hurda dolu evde elektrik sobasından çıkan yangını üzerine su dökerek söndürmeye çalışan kişi yanmaktan son anda kurtuldu. Yangında iki katlı ev tamamen yandı.

Ereğli´de iki katlı ahşap ev alevlere teslim oldu
Ereğli´ de hurda dolu evde elektrik sobasından çıkan yangını üzerine su dökerek söndürmeye çalışan kişi yanmaktan son anda kurtuldu. Yangında iki katlı ev tamamen yandı. 

Yangın gece 03.45 sıralarında Murtaza Mahallesi 5 Nolu Bayır Sokak Üzerinde ki iki katlı ahşap binada meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Çelik (59) gece topladığı hurdaları evine götürerek elektrik sobası ile ısınmak istedi. Bu sırada elektrik sobasından yangın çıktı. Mehmet Çelik alevleri üzerine su dökerek söndürmeye çalışınca elektrik sobası aniden patlayarak yangın daha da büyüdü. Ev sahibi alevlerin arasından kendisini son anda dışarı atmaya çalışırken, mahalle sakinleri durumu itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Kdz. Ereğli Belediyesi’ne bağlı itfaiye müdürlüğü ekipleri alev topuna dönen yangını yaklaşık yarım süren çalışmanın ardından söndürmeyi başardı. İtfaiye ekipleri evin dışında kıvılcımlar çıkartan ve zaman zamanda patlayan elektrik kablosu nedeniyle söndürme çalışmaları sırasında zor anlar yaşadı. Polis ekipleri ise evde bulunan mutfak tüpünün patlama riskine karşı mahalle sakinlerini yangın mahallinden uzak tutmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri alevlerin içerisine girip evdeki mutfak tüpünü dışarı çıkartarak patlamasını önledi. Çıkan yangında iki katlı yarı ahşap bina tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yangının elektrik sobasından çıktığını belirterek, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını söyledi. Ateş gazetecilere yaptığı açıklamada “Şu anda tek katlı yarı ahşap binada söndürme işlemleri yapıyoruz. Yangına 3 koldan müdahale ettik. Kontrol altına aldık. Çevreye sirayet etmedi. Çıkış sebebi ise içeride tek kişi yaşadığını ve vatandaşın elektrik sobasını açı bıraktığı, uykuya daldığı, etrafta kolay tutuşabilir eşyalar olduğu üzerine yoğunlaşıyoruz. Ama söndürme sonunda inceleme yapıp Nihaiyi raporumuzu düzenleyeceğiz. Etrafa bakıldığında hurda eşyalar yani bir eşya deposu ile karşı karşıyayız. Zeminin çökme tehlikesi var. Arkadaşlarımız yangını kontrollü şekilde söndürüyorlar. Bu da yangının hızlı bir şekilde alev topuna çevirmiş durumda. Bizim geldiğimizde vatandaş dışarıdaydı. en son bilgiyi ondan aldık. İçeride tüpün olduğunu söyledi. Tüpü de çıkarttık. Diğer oda da kullandığı eşyalarının olduğunu söyledi. Soğutma işlemleri yapılıyor dedi.

Yangın sırasında evde bulunan ve elektrik sobasından çıkan yangını su ile söndürmeye çalışan Mehmet Çelik ise evi ardiye olarak kullandığını söyledi. Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Elektrik kontağından çıktı ya. Burada kalıyordum. Ardiye olarak kullanıyordum. Bırakacaktım zaten bu işi. Yangın sırasında evdeydim. İçerideydim. Müdahale etmek istedim: Su vurdum. Yangın birden sardı. Acı dumandan bir şey yapamadım. Hurda topluyorum.

Polis çıkan yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 06:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER