Ereğli´de Kaza 1 Ölü,2 yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kontrolü kaybederek TIR’ın dorsesine çarpan hafif ticari kamyonette bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Ereğli´de Kaza 1 Ölü,2 yaralı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kontrolü kaybederek TIR’ın dorsesine çarpan hafif ticari kamyonette bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Kaza, saat 24.00 sıralarında Kışla kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Merve Özer (23) idaresindeki 67 TP 575 plakalı otomobil, Gülüç istikametine seyir halindeyken Kışla kavşağına geldiğinde kontolden çıkarak önce refüje, ardından da yaklaşık 50 metre sürüklenerek yol kenarında park halinde duran 67 LH 439 plakalı TIR ve 67 LK 127 plakalı dorsesine çarptı. Kazayı gören diğer sürücüler 112 sağlık görevlilerine haber vererek ambulans istedi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 sağlık görevlileri araçta sıkışan yaralıları çıkartamayınca Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi’nden yardım istedi. Olay yerine gelen Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri hafif ticari kamyonetten önce arka koltukta oturan A.Furkan Erdoğan’ı (17) çıkarttı. Acı içerisinde bağıran Furkan Erdoğan ambulansa konularak ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri sürücü Merve Özer’i hafif ticari kamyonetten çıkartmak için uzun süre çaba harcadı. Genç sürücü kurtarma çalışmaları sırasında “Ya ben çıkarım. Mert’e baksın, bir sağlıkçı yok mu yalvarıyorum. Mert yanımdaki, Mart’i çekin” diye haykırdı. Genç kız araçtan çıkartılıp sedye ile ambulansa götürüldüğü sırada da “Ben iyiyim, Mert’e bakın. Mart’e baksanıza, Mert’i alın” diye sağlık görevlilerine seslendi. Otomobilde sıkışan sürücünün kardeşi Mert Taha Özer (17) ise itfaiye ve sağlık ekiplerinin uzun uğraşları sonucu ölü olarak dışarı çıkartıldı.

BABALARINI İŞTEN ALMAYA GİDİYORLARDI
 
Kaza yerine gelen sürücü Merve ile kardeşi Mert Taha Özer’in annesi ve yakınları gözyaşlarına boğulurken, ambulansta bulunan kızlarını sakinleştirmeye çalıştı. Merve Özer´in kardeşi Mert Taha Özer ile aynı mahalleden arkadaşları Ahmet Furkan Erdoğan ile birlikte Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları´nda çalışan ve 24.00 vardiyasından çıkacak olan babasını almaya gittiği ifade edildi.
Kazayı gören diğer sürücülerden Oğul Aslan, hafif ticari kamyonetin yanlarından geçtiği sırada yan yattığını ve sürüklenerek TIR’ın dorsesine çarptığını, çevredekilerin yardımı ile düzelttiklerini söyledi. Aslan, sürücü Merve Özer’in sürekli ‘Mert’i kurtarın’ diye bağırdığını ifade etti.
Kaza yapan hafif ticari kamyonetin sürücü Merve Özer’e ait olduğu ve gezinti yapmak için evin önünden aldıkları öğrenildi. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi´nde otopsisi yapılan Mert Taha Özer´in cenazesinin yarın Ankara Tatlak köyüne götürülerek burada defnedileceği belirtildi.
Polis kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 07:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER