Ereğli´de kış lastiği mesaisi yoğunlaştı

Zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık´ta başlayacak olması sebebiyle lastikçilerde hareketilik başladı.

Ereğli´de kış lastiği mesaisi yoğunlaştı
 Zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık´ta başlayacak olması sebebiyle lastikçilerde hareketilik başladı. 

Kdz. Ereğli ilçesinde oto lastikçileri kış lastiği mesaisine başladı. Araçlarda 1 Arlık 2015 tarihinden itibaren kış lastiği kullanmanın zorunlu olması ve havaların soğuması ile birlikte araç sahipleri lastikçilere akın etti. Lastikçiler otomobillerde can ve mal güvenliği için kış lastiklerinin kullanılması gerektiğini belirterek, kış bakımlarının da yapılmasını gerektiğini söyledi.

Pazar gününden itibaren lastikçilerde başlayan yoğunluk uygulamanın son gününde de yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yıl kış lastiklerinin fiyatları marka ve modele göre 100 TL ile 600 TL arasında değişen rakamlara satışa çıktı. Tamirciler ise kış lastiği değişimini de Ereğli ilçesinde balans ve diğer işlemlerde dahil olmak üzere 40 TL’ye yapıyor.

Oto lastik tamiri dükkanı sahibi Burak Dokur, Cumartesi ve Pazar gününden itibaren yoğunluk yaşamaya başladıkların ı belirterek bir gün içerisinde yaklaşık 300 kadar lastik değişimi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bir başka oto lastik tamircisi Eralp Kopan, kış lastiklerinin özellikle duruşlarda etkili olduğunu ve otomobillerin sadece iki lastiğinin kış lastiği ile değiştirilmesinin yanlış bir uygulama olduğunu vurguladı. Kopan konuşmasında Kış lastiği olmadan yola çıkmayalım. Bu lastikler ıslak, buzlu ve karlı zeminlerde etkili. Müşteri ‘sadece kar yağdığında takalım’ derse yanılır. Islak havada da kış lastiğinin güvenliği çok daha fazladır. Çekiş olan tarafa kış lastiğini taktığımızda kış lastiği yaz lastiğine göre daha kısa mesafede durur. Çekiş tarafına taktığımız da frene bastığımızda kış lastikleri kısa mesafede, yaz lastikleri de uzun mesafede durur. Bu da arabada dönmeler ve kaymalar yapar. O nedenle iki tane tavsiye edilmez. Giderken bir sıkıntı yaşanmaz, ancak dururken ciddi sıkıntı yaşanır. Kış lastiğinin en büyük özelliği durmasıdır. Gidemediğiniz zaman en fazla geç kalırsınız. Duramadığınız zaman ise önce canınız sonra malınıza mal olur dedi.

Araç sahipleri ise yasal zorunluluktan ziyade otomobillerinin lastiklerini kendi can ve mal güvenlikleri açısından değiştirdiklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER