Ereğli´de maskeli hırsız yaşlı kadını darp etti

Ereğli´de yüzü maskeli bir hırsız, yaşlı kadın ile engelli oğlunun yaşadığı eve girdi. Hırsızlık zanlısı, yaşlı kadını darp ederken, oğlunun sesini duyması üzerine paniğe kapılıp kaçtı.

Ereğli´de  maskeli hırsız yaşlı kadını darp etti
Ereğli´de yüzü maskeli bir hırsız, yaşlı kadın ile engelli oğlunun yaşadığı eve girdi. Hırsızlık zanlısı, yaşlı kadını darp ederken, oğlunun sesini duyması üzerine paniğe kapılıp kaçtı. 

Olay, Sarıkorkmaz Mahallesi Aktaş Kıracı Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Emine Gürbüz (83) ile engelli oğlu Temel Gürbüz’ün (47) birlikte yaşadığı eve öğlen saatlerinde yüzü maskeli ve ellerinde eldiven olan bir kişi girdi. Hırsızlık amaçlı girdiği tahmin edilen kişi yaşlı kadının ağzını kapatıp kendisini evin içerisine itekleyerek darp etti. Bu sırada evin içinde bulunan yaşlı kadının oğlu Temel Gürbüz’ün sesini duyan hırsız, paniğe kapılarak kaçmaya başladı. Yaşlı kadın ise hırsızın kendisini bırakması üzerine kapıya çıkıp komşularından yardım istedi. Emine Gürbüz´ün komşuları yüzü maskeli hırsızı yakalamak için uzun süre peşinden koştu ancak başarılı olamadı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, verilen eşkal doğrultusunda zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Başına gelen olaydan dolayı büyük korku yaşayan Emine Gürbüz ise polise yaşadıklarını anlattı. Gürbüz, Zile basıldı. Ben mahalleden birisi zannettim. Kapıyı açtım hemen içeriye girdi. Yüzü maskeli, şapkalı, ellerinde eldiven vardı. Hemen benim ağzımı tıkadı. Sen kimsin diye bağırdım. Kafama ve sırtıma vurdu. Temel´in sesini duymasaydı kaçmazdı o dedi.

Emine Gürbüz´ün komşuları da maskeli hırsızı gördüklerini, peşinden koştuklarını ancak yakalayamadıklarını söyledi.

Yaşlı kadın ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Yapılan araştırmada maskeli hırsızın olaydan hemen önce Gürbüz´ün alt katındaki eve girdiği, burada da çalınacak malzeme aradığı, bulamayınca da üst kata çıktığı tespit edildi.

Polis yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER