EREĞLİ´DE MUHTARLIK SEÇİMİ KANLI BİTTİ

EREĞLİ´DE MUHTARLIK SEÇİMİ KANLI BİTTİ

gundemeregli.com-Hamzafakıhlı Mahallesi´nde seçimleri kaybeden muhtarın oğlu yeni seçilen azalara silahla ateş ederek yaraladı.

Ereğli ilçesinde seçimleri kaybeden muhtarın oğlu yeni seçilen azalara silahla ateş ederek yaraladı.
Olay bu gün akşam saatlerinde Hamzafakıhlı Mahallesi’nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde ki bir fabrikanın önünde meydana geldi. Edindiğimiz bilgilere Hamzafakıhlı Mahallesi’nde yapılan muhtarlık seçimleri sonrası eski muhtar Mecit Demircan’ın oğlu Ersin Demircan (45) arkadaşı Turgay Orhan ile birlikte Sezgin Karataş (33) ile İsmail Kara’nın (44) çalıştığı fabrikanın önüne giderek burada tartışmaya başladılar. İddiaya göre tartışmanın kavgaya dönüşmesi sırasında Ersin Demircan yanında bulunan silahla aynı zamanda işçi servisi şoförlüğü yapan Sezgin Karataş ile İsmail Kara’ya ateş etmeye başladı. Sezgin Karataş ile İsmail Kara ayaklarından yaralanarak fabrika içerisine kaçmayı başarırken eski muhtarın oğlu Ersin Demircan ise Turgay Orhan’ın kullandığı 67 UC 784 plakalı otomobille olay yerinden uzaklaştı. Yaralılar ambulans ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, jandarma olay yerinden kaçan eski muhtarın oğlu Ersin Demircan ile yanında bulunan Turgay Orhan’ı bulmak için çalışma başlattı.
Jandarma olay yeri inceleme ekipleri silahlı saldırı olayının yaşandığı yerde incelemelerde bulunarak görgü şahitlerinin ifadeleri doğrultusunda rapor hazırladı.
Silahlı saldırı olayını gören Erkan Karataş, amcası Sezgin Karataş ile eski muhtarın oğlu Ersin Demircan arasında muhtarlık seçimleri yüzünden husumet bulunduğunu söyledi. Karataş gazetecilere olayı şu şekilde anlattı; “İlk başta burada dolaşıyordu zaten, alkollüydü. Ben ‘Ne oldu abi?’ dedim. ‘Sıkıntın mı var?’ diye tehdit etti beni. ‘İşine bak’ diye artist artist konuştu. Ondan sonra buradan gitti. Arabanın peşinden tekrar geldi. Amcam ‘Bir konuşalım’ dedi sonra başladı silah atmaya. Tam burada arabanın yanında oldu. Muhtarlık seçimleri dolayısıyla aralarında husumet vardı.”
Hastaneye kaldırılan yaralılar ameliyata alınırken hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Yaralıların yakınları ise hastane önüne gelerek saldırı olayına tepki gösterdiler.
Jandarma ve polis silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği iddia edilen Ersin Demircan ile yanında ki arkadaşı Turgay Orhan’ı arıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER